Hlavní navigace

Freeware pro váš počítač - 9. týden

25. 2. 2008

Sdílet

V další části věnované freeware můžete instalovat klienta pro komunikaci na internetu, univerzální přehrávač videa, firewall, vypalovací software, utilitu pro analýzu pevného disku nebo databázový server.

CS24

QIP Indium



Klient sloužící ke komunikaci po internetu přes protokol ICQ a nově také podporuje protokol Jabber a XIMSS(SIP). Nabízí veškeré známé vlatsnosti a funkce. Zajímavou funkcí je jedno okno pro komunikaci s více uživateli. Nechybí ani animovaní smajlíci (emotikony) a oproti ICQ možnost nastavení více druhů statusů. Program neobsahuje žádnou reklamu.

· Jméno: QIP Infium
· Verze: 1.0 Beta 4
· Typ: ICQ klient
· Systém: Win 2000/XP/Vista
· Velikost: 4,14 MB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: qipim.com

Stáhnout soubor

Gom Player



GOM slouží pro přehrávání videa. Je vybaven vlastním chytrým mechanizmem pro vyhledávání potřebných kodeků na internetu, takže by se nemělo stát, že videosoubor nepřehrajete, protože vám chybí kodek. Pomocí GOM přehrajete všechny běžné formáty (AVI, DAT, MPEG, DivX a mnoho dalších). Jednou z předností programu je možnost sledovat video již během jeho stahování z internetové stránky, výjimečná je schopnost přehrát poškozené nebo neúplné AVI soubory, u kterých umí opravit indexy. GOM podporuje mnoho funkcí a nastavení pro pokročilé uživatele (posuv podle klíčového snímku, VMR režimy, nastavení rozlišení, vlastní klávesové zkratky, skiny aj).

· Jméno: Gom Player
· Verze: 2.1.9.3752
· Typ: Mulrimediální přehrávač
· Systém: Win 2000/XP/Vista
· Velikost: 4,55 MB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: www.gomplayer.com

Stáhnout soubor

HD Tune



Jeden z nejdůležitějších faktorů, podle nichž se určuje výkon pevného disku, jsou přenosová rychlost a doba přístupu. A přesně na tyto dva parametry se zaměřuje program HD Tune. Program tyto dva parametry u vámi vybraného pevného disku změří a výsledky ukáže v grafické podobě. Při zařazení výsledků vám pomůže návštěva internetové stránky, kde pod odkazem Test Results najdete pro porovnání výsledky testů jiných disků.


· Jméno: HD Tune
· Verze: 2.54
· Typ: Ladění disku
· Systém: Win 2000/XP/Vista
· Velikost: 672 KB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: www.hdtune.com

Stáhnout soubor

ZoneAlarm



ZoneAlarm je patrně nejpopulárnějším bezplatně šířeným firewallem na světě a má velkou zásluhu na tom, že si široká veřejnost uvědomuje nutnost firewallové ochrany obecně. Nejnovější verzi lze používat i v operačním systému Windows Vista. S firewallem se snadno pracuje, velkou pochvalu zaslouží bohaté možnosti jeho konfigurace. Pokud se kterýkoli program pokusí o navázání externího spojení přes internet, ZoneAlarm o tom uživatele informuje v nově otevřeném varovném okně. Uživatel pak spojení může povolit nebo zakázat, a to buď jednorázově, nebo nastálo.

· Jméno: ZoneAlarm
· Verze: 7.0.462.0
· Typ: Firewall
· Systém: Win 98/ME/2000/XP/Vista
· Velikost: 39,8 MB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: www.zonelabs.com

Stáhnout soubor

MySQL



MySQL je nejoblíbenější open source databázový server, který představuje rychlou a spolehlivou relační databázi s širokou podporou programovacích a skriptovacích jazyků. V nové verzi najdete triggery, procedury, pohledy, informační schémata a distribuované transakce.

· Jméno: MySQL
· Verze: 5.0.45
· Typ: Databázový server
· Systém: 98/ME/NT/2000/XP
· Velikost: 23,0 MB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: www.mysql.com

Stáhnout soubor


BurnAware Free Edition



Nástroj sloužící k snadnému, rychlému a bezchybnému vypalování disků CD, DVD, Blu-Ray a HD-DVD. Vyniká jasným, flexibilním a jednoduchým rozhraním. Mezi další funkce programu lze zahrnout tvorbu obrazů disků, možnost zápisu multi-session pro všechny podporované formáty médií, automatickou verifikaci zapisovaných souborů či podporu unikódu pro multi-bytové jazyky.

· Jméno: BurnAware Free Edition
· Verze: 1.2.7
· Typ: Nástroj pro vypalování CD a DVD
· Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP/Vista
· Velikost: 5,47 MB
· Licence: Freeware
· Cena: Zdarma
· Zkušební doba: Neomezeno
· Domovská stránka: www.glorylogic.com

Stáhnout soubor