Hlavní navigace

Freeware: UltraSearch rychle najde soubory

10. 12. 2011

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Přijde vám, že hledání souborů v Průzkumníku Windows trvá zbytečně dlouho a hledáte aplikaci, pomocí které soubory najdete okamžitě?

Pokud jste někdy zkoušeli vyhledávat ve Windows, jistě víte, že je to proces, který trvá i na výkonných strojích poměrně dlouho. Na rozdíl od vyhledávání ve Windows a dalších programů, UltraSearch přistupuje přímo k samotné tabulce záznamů NTFS. Nepotřebuje si tak vytvářet index souborů a hledání je téměř okamžité. Na druhou stranu MFT obsahuje pouze názvy souborů a složek, takže nelze vyhledávat soubory dle metadat, typicky fotografie. K dispozici je také portable verze aplikace, která nevyžaduje instalaci, takže ji můžete stejně jako další nabízené přenosné aplikace v sekci Download spouštět přímo z flash disku, ale soubory na něm s pomocí UltraSearch nenajdete, jelikož podporuje pouze formátování NTFS, nikoli FAT.


UltraSearch najde na NFTS disku soubory okamžitě


Verze: 1.6

Typ: vyhledávání souborů na disku

Systém: Windows XP / Vista / 7

Velikost: 2,8 MB

Licence: Freeware

Cena: Zdarma

Čeština: Ne

Domovská stránka: JAM software

CS24

Stáhnout program


Autor se již od útlého dětství věnuje IT a je autorem mnoha lokalizací softwaru do češtiny. Ve volných chvílích píše Buchtič blog převážně o IT a herním průmyslu.