Hlavní navigace

Futuremark opět poodhalil 3DMark Vantage

15. 4. 2008

Sdílet

Německý magazín PC Games Hardware vyzpovídal programátory Olivera Baltucha a Jukka Makinena z Futuremarku, kteří se podílejí na vývoji očekávaného 3DMarku Vantage. Ti poskytli několik nových podrobností.

O spolupráci Sapphire a dalších

Redaktoři se nejprve zeptali na okolo Vánoc uniklé snínky, na kterých bylo vidět logo Sapphire. Na to zaměstnanci Futuremark nepřímo potvrdili pravost screenshotů a dodali, že jsou hrdí, že s nimi spolupracují právě společnosti jako je Sapphire a spousta dalších.

Na to se redaktoři pochopitelně zeptali, nakolik jsou vlastně jednotlivé společnosti vyrábějící hardware angažované do vývoje nového 3DMarku a zda se na něm podílí například i Intel, AMD či nVidia. Odpověď zněla, že tyto i další firmy (například Microsoft nebo Dell) samozřejmě na vývoji spolupracují a mimo jiné pomáhají při odhalování chyb v ovladačích atp. Všechny tyto společnosti však spolupracovaly i při vývoji předchozích verzí, proto by to na nezávislost benchmarku nemělo mít vliv.

O 3DMark Vantage jako takovém

Poté se řeč obrátila na program samotný, zde však vývojáři už tolik hovorní nebyli, na většinu otázek odmítli odpovědět (například na ty o DirectX 10.1). Redaktorům z PC Games Hardware se však podařilo zjistit alespoň to, že 3DMark Vantage bude stále 32-bitový a má jít hlavně o grafický benchmark (k tolik probírané otázce vlivu CPU skóre na výsledné se však redaktoři nevyjádřili), kromě grafických testů budou k dispozici i dva CPU testy (počítání fyziky a druhý umělé inteligence - AI) a několik doplňkových testů.

Ke konci rozhovoru se mluvilo také o multi-GPU řešeních. 3DMark Vantage prý bude daleko důsledněji rozlišovat SLI/Crossfire systémy od těch běžných, uvidíme, jak přesně.

Futuremark se nakonec rozhodl zveřejnit nový screenshot, který si můžete níže prohlédnout.

- - Tomáš Šulc

CS24