Hlavní navigace

G.I. Joe: The Rise of Cobra (PS3)

16. 8. 2009

Sdílet

Další letní film, další filmová videohra. G.I. Joe je jednoduchá akční eskapáda, kterou nelze zařadit do škatulky "prostě další střílečka."
G.I. Joe
Hej, Joe!

Hra G.I. Joe: The Rise of Cobra by bez letního filmového trháku rozhodně nevyšla. Hry založené za účelem vytřískání ještě víc peněz z filmových trháků opravdu nemusím a po intenzivním hraní poslední střílečky od EA názor rozhodně měnit nebudu. Zatímco některé hry se snaží odlišit od svých filmových vzorů - některé celkem úspěšně (Wolverine: Origins) a jiné zas tak moc ne (Terminator: Salvation) - nelze popřít to, že kdyby filmová hra G.I. Joe nevyšla, herní svět by se točil dál a nikdo by si ničeho nevšiml. Děj navazuje na závěr filmu a vy tak pokračujete v příběhu, jenž skončil na plátně.

G.I. Joe

Tip: Zastřelte padouchy

Ačkoliv argument "no, není to *tak* špatné" nemusí přinutit všechny vyrazit do obchodu a koupit si kopii hry G.I. Joe, rozhodně stojí za zmínku, že ve hře padají hlášky jedna za druhou a občas je to opravdu zábava. Hra se v duchu arkádových klasik jako Contra, Metal Slug a Shock Troopers. Hlavní úkol celé hry je výstižně popsán v jedné hlášce seržanta Stalkera: "Pokud něco vidíš, rozstřílej to na mraky."

Poté, co si vyberete dva členy jednotky G.I. Joe, jste vrženi doprostřed akce a chce se po vás, abyste rozstříleli cokoliv na dohled - nic víc, nic míň. Opakující se scény zvyšují svoji obtížnost jen díky větším a silnějším vlnám nepřátel, což může být po chvíli hraní docela otravné. I když má G.I. Joe velikou škálu vojáků a každý má svůj speciální útok, většina hráčů bude držet celou hru tlačítko střelby a čekat, kdy se objeví další checkpoint. Mnoho z estetických chyb můžete lehce přehlédnout, protože při postupu "střelba, zabití, další oblast" budete těžko vnímat cokoliv jiného... jenom doufejte, že jste si vzali dostatek nábojů. Zavalité postavy se těžkopádně pohybují po obrazovce a fixní kamera vás nutí posouvat se dopředu.

G.I. Joe

Málo muziky za hodně peněz

Ačkoliv jsem od G.I. Joe nečekal mnoho, po dohrání jsem odcházel s pocitem, že to nebylo úplně příšerné, ale rozhodně to ve mně nezanechalo žádné kladné pocity. Miluji bezduché střílečky, stejně jako každý druhý, ale v této době inovací (a ekonomické krize) bych za ty peníze čekal něco mnohem lepšího.

G.I. Joe

PRO: Arkádová střílečka, neúmyslně vtipné dialogy, G.I. Joe styl.
PROTI: Neuvěřitelně se opakující scénáře, příšerné efekty, bezcenné.

VERDIKT: Ačkoliv hra obsahuje nostalgické momenty starých stříleček, natolik mě neohromily. Pokud letošní léto hledáte nějakou G.I. Joe akci, doporučil bych vám hrát si s vojáčky, než tuto hru založenou na filmu.

HODNOCENÍ: 50%

G.I. Joe

Autor: Will Herring, GamePro.com

Překlad: David Kindl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku