Hlavní navigace

GameStar

1. 12. 2008

Sdílet

Heroes of Might and Magic V a další zábavné demoverze Vrhněte se do světa zábavy s výběrem těch nejlepších hr...


Heroes of Might and Magic V a další zábavné demoverze

Vrhněte se do světa zábavy s výběrem těch nejlepších hratelných demoverzí z různých žánrů, které vám přináší část DVD věnovaná GameStaru.

Hratelné demoverze

Poprvé se čtenáři PC WORLDu mohou na DVD setkat s částí věnované čistě hernímu obsahu pod hlavičkou GameStaru. Tuto komplexní sekci jsme rozdělili do čtyř dílů, které zahrnují to nejdůležitější z původně samostatného DVD suplementu a současně dokáží pobavit i čtenáře herního průmyslu neznalé. Najdete zde tedy především hratelné ukázky aktuálně vydávaných nebo teprve připravovaných titulů, dále potom atraktivní videoupoutávky, freewarové hry a češtinu nejen do her, ale i do různých programů.
Tento měsíc uvolnili vývojáři hezkou řádku kvalitních demoverzí, mezi nimiž všechny fanoušky strategického žánru určitě zaujme titul Heroes of Might and Magic V. Populární herní série se v blízké době dočká již pátého pokračování, které opět nabídne klasické tahové souboje, verbování hrdinů i budování armád. Demo obsahuje dvě hratelné rasy, jejichž přednosti si můžete vyzkoušet na třech mapách (dvou z kampaně a jedné custom). Rovněž umožňuje vyzkoušet multiplayerový duel.
Stratégové jistě nepohrdnou budovatelskou hrou City Life. Vyzkouší si v ní, jaké to je projektovat, stavět a nakonec se starat o vlastní město, a to v hned několika historických obdobích. Demo obsahuje jednu mapu (Rock Lake), na níž si prohlédnete tři ze šesti kultur z plné verze, společně s jejich hlavními budovami.
Příznivce 3D akčních stříleček naopak potěší thriller Condemned: Criminal Origins od známého vývojářského studia Monolith Productions. Demoverze obsahuje jeden level z plné verze hry, který vám umožní alespoň částečně ochutnat napínavou atmosféru. Kromě toho se můžete pokochat vynikajícím grafickým zpracováním, využívajícím všemožné speciální vizuální efekty moderních 3D grafických karet.
Jestliže dáváte v akčních hrách přednost taktickému postupu, zaujme vás titul Tom Clancys Ghost Recon Advanced Warfighter. Demo obsahuje třetí misi z plné verze hry, kterou si vyzkoušíte jak v singleplayeru, tak i v kooperativním multiplayeru přes místní síť LAN se třemi spoluhráči. V pohledu vlastní osoby tedy popadnete moderní zbraně a společně s dalšími členy speciálního komanda se zúčastníte protiteroristické operace.
Sportovní fanoušci by si pak určitě neměli nechat ujít demo fotbalové simulace 2006 FIFA World Cup od EA Sports. Ještě než proběhne výkop prvního utkání nadcházejícího fotbalového mistrovství světa v Německu, můžete si zahrát první poločas zápasu, který je klasicky omezen na několik minut. K dispozici máte jedenáctky národních týmů Anglie, USA, Mexika a Německa. V plné verzi se samozřejmě dočkáte kompletní nabídky účastníků šampionátu.

Videa a ostatní

Z ostatního obsahu DVD části GameStaru byste si neměli nechat ujít především atraktivní videoupoutávky připravovaných herních hitů. Tento měsíc jsme pro vás vybrali například trailer na chystaný remake legendární hororové adventury Alone in the Dark a ukázky z vizuálně přitažlivé akce Prey, historicky laděného Titan Questu nebo třetího dílu oblíbené válečné strategie Sudden Strike.
Máte-li v oblibě hraní jednoduchých freewarových kousků nebo se prostě nudíte v kanceláři a potřebujete se odreagovat, připravili jsme pro vás osm zábavných hříček. Logické skládání atomů do molekul (naštěstí bez nutnosti chemických znalostí) vás čeká ve hře Atomix 2, akci se nevyhnete ve 2D arkádě Robocop 2D 2: Robocop vs Terminator a klidnější hráči se mohou vrhnout do výstavby impéria v budovatelské strategii Widelands.

Autor článku