Hlavní navigace

Ghostbusters: The Video Game (360)

21. 6. 2009

Sdílet

Pamatujete si na partičku bláznivých krotitelů duchů? Světe div se, oni se vracejí. Ve třetím díle, který má herní podobu!
Koho zavoláš?

Hra se odehrává v New Yorku a kamkoliv se podíváte, najdete něco, co jistojistě bylo ve filmu. Všichni členové týmu se vrátili - ačkoliv to nejsou Rick Moranis nebo Sigourney Weaver - aby poskytli hlas svým trošku podivným 3D karikaturám a všechno od protonových batohů po ECTO-1 je obnoveno do posledního detailu.

Ghostbusters

Děj se odehrává v roce 1991 a vy obouváte boty nového rekruta, který se přidává k týmu. Muzeum Národní historie má odhalit expozici zabírající se rozhněvaným bohem Gozerem; a jak můžete čekat, všechno nevyjde tak, jak má, spousta věcí se pokazí a o jednu obrovskou energetickou vlnu později se město New Yorku znovu hemží ghůly, duchy a dalšími podivnými monstry. Poté, co dostanete od Raye lekci, jak je zneškodnit, začíná hlavní úkol: zbavit svět paranormálního zla.

Zaseknout je

Chytání duchů do pastí je v Krotitelích duchů nadpřirozený ekvivalent rybaření. Máte ovšem barevnější škálu nástrojů, než jen obyčejný rybářský prut. Jak jsem bojoval se "zaseknutými" duchy, moje stupnice úderů narostla, což mi umožnilo ostřískat svázaná monstra o tvrdou zem pouhým stisknutí tlačítka. Na chvíli to všechno vypadá úžasně a to i navzdory občasným lagům a občas jsem si připadal jako pouliční hraničář na paranormálním rodeu. Bohužel jsem ten samý tanec s nepřáteli prováděl přes šest či sedm hodin, což trvá dohrání kampaně pro jednoho hráče a lhal bych, kdybych tvrdil, že se vše neustále neopakuje.

Ghostbusters

Krotitelé duchů míchají některé zajímavé nápady, ale to hru nedělá dostatečně rozmanitou a monotónnost se dostavuje v počtu větším než malém. Budete hledat prokleté artefakty a skenovat potížisty s PKE metrem, ale neustále připomínání, co udělat naprosto zabíjí jakékoliv přemýšlení ze strany hráčů. Nové zbraně se objevují na předem určených bodech, ale jejich efekty jsou utlumeny. Například Stázové pole má nepřátele zpomalit, ale ve skutečnosti funguje pouze proti golemům a vybraným bossům.

Volejte 911

Bohužel co z počátku začíná jako menší frustrace, se časem stupňuje. Rád jsem navštívil starý hotel Sedgewick a bojoval s nadýchaným Marsmallowem na Manhattanu, ale příběh je často spíše alternativní realitou k filmu než jeho pokračováním a překvapivě rozporuplné prostředí se mění od klidných ulic po paranormální bojiště. Kdykoliv celá skupina bojovala s hlavním bossem, přál jsem si, abych si zvolil lehkou obtížnost, protože jsem strávil více času oživováním bezmocných členů týmu než vlastním bojováním.

Ghostbusters

Spolupracujme

Díky bohu za šest různých profesí v multiplayeru. Chytání stále silnějších druhů příšer společně se třemi spoluhráči je jednoduché tak, jak to zní. Ať už ničíte zlé relikvie nebo aktivujete PKE disruptory, zábava je zaručena v každém případě. Není lepší způsob, jak si užít jemnou škálu nápaditých tvarů příšer, oslnivé efekty zbraní a destrukci veřejných míst. Dokonce se i různé zbraně zdají použitelné, dílky power-upům jako zmenšovač duchů nebo růžový sliz, který z útočníků udělá vetřelce.

Ghostbusters

I když jsem byl trochu zklamán špatnou a v podstatě opakující se povahou hry za zelenáče v týmu, online hraní Krotitelů duchů ve mně obnovilo dlouhodobé nadšení pro masakrování slizáků. Teď už musím jen vymyslet, jak dostat úvodní píseň Raye Parkera juniora pryč z hlavy.

PRO: Chytání duchů je super, poutavé možnosti multiplayeru, epesní speciální efekty, ničení prostředí.
PROTI:
Opakující se, mentálně postižení členové týmu, nezáživné okolí, zklamávající dialogy.

VERDIKT: Stejně jako Roštáci a Návrat do budoucnosti jsou Krotitelé duchů jedním z těch klasických filmů, které si spousta hráčů pamatuje ze svého dětství. Bohužel ať je film jakkoliv skvělý, hra se mu jen stěží přibližuje a opakující se děj začne po chvíli nudit každého. Naštěstí Krotitelé duchů obsahují multiplayer a díky trošce nostalgie určitě přinutí spoustu hráčů zasednout k obrazovce.

Ghostbusters

Autor: Cameron Lewis, GamePro.com

Překlad: David Kindl

Byl pro vás článek přínosný?