Hlavní navigace

Gmail nyní umožňuje odeslané emaily "vzít zpět"

21. 3. 2009

Sdílet

Každému se někdy přihodila ta nepříjemnost, když jste odeslali email někomu jinému než jste původně chtěli. Gmail vám nyní dává 5 sekund na vrácení odeslaného emailu zpět a vyhnutí se trapné situaci.

Gmail spouští funkci "vzít zpět" pro zabránění odeslání emailu

 

Až příště pošlete mail šéfovi namísto své přítelkyni, nemusí to nutně vyústit ve faux pas. Google totiž do své emailové služby Gmail přidal funkci „vzít zpět“, kterou je možno využít do 5 vteřin po kliknutí na tlačítko odeslat. Gmail poté zabrání doručení emailu a uloží ho v konceptech. „Má teorie (kterou sdílejí i ostatní) je, že stačí pouhých 5 vteřin na uvědomění si vlastní chyby a vyhnutí se nepříjemnostem,“ napsal na blog vývojář firmy Google se specializací na uživatelské funkce, Michael Leggett.

 

Pro uživatele české mutace služby Gmail zde však existuje menší komplikace pro použití funkce „vzít zpět“. Pokud totiž používáte češtinu, tak se vám v menu Nastavení nezobrazí štítek Gmail Labs, kde je možné funkci pro zabránění odeslání emailu zapnout. Je proto třeba přepnout nejprve jazyk na angličtinu a poté v nastavení uvedený krok provést. Poté zase klidně přepněte Gmail do češtiny a můžete začít funcki „vzít zpět“ plně využívat.

 

Byl pro vás článek přínosný?