Hlavní navigace

Go HDMI Go aneb čtyři do jednoho

23. 4. 2007

Sdílet

Pokud jste příznivci moderních technologií, jistě už máte ve svém příbytku několik zařízení s HDMI – od DVD rekordéru přes počítač nebo satelit až po HD DVD nebo Blu-Ray zařízení. Pokud tomu tak je, musíte řešit problém – přehazování HDMI kabelů do TV.

A právě pro tuto příležitost přichází vhod nově představený výrobek společnosti Aten International, která uvádí na trh zcela nový přepínač VS481 podporující čtyři porty HDMI. Toto řešení pro domácí kina umožňuje uživatelům sdílet jedno zobrazovací zařízení HDMI se čtyřmi vstupy HDMI, například přehrávači HD DVD, satelitními přijímači, digitálními videokamerami nebo herními konzolami.


VS481 umožňuje uživatelům přepínat mezi připojenými digitálními zařízeními výběrem požadovaného vstupu prostřednictvím infračerveného dálkového ovládání nebo tlačítky na čelním panelu. Uživatelsky příjemné ovládání se vyznačuje i tím, že jeden ze čtyř vstupních portů HDMI je umístěn na čelním panelu, což je ideální pro snadné připojování jednotlivých zařízení, například digitální videokamery, aniž by bylo nutné hledat konektor HDMI na zadní straně přepínače. Kromě toho jsou na přepínači diody LED indikující použití jednotlivých video vstupů. Díky funkci Plug-and-Play je nastavení VS481 skutečně rychlé a snadné – není třeba instalovat žádný software. Přepínač dále podporuje HDTV v rozlišení 480p, 720p, 1080i a 1080p, případně rozlišení v počítačových normách VGA, SVGA, SXGA (1280x1024) a UXGA (1600x1200).

Přepínač VS481 úspěšně prošel technickými testy v rámci HDMI ATC (autorizované testovací centrum) a získal osvědčení pro HDMI ver. 1.2. Centrum HDMI ATC je laboratoří specializovanou na testování kompatibility HDMI v souladu se specifikacemi definovanými v úmluvě pro uživatele standardu HDMI (HDMI Adopter's Agreement). Ověřovací testování dokladuje, zda produkt může být označen logem HDMI, a podporuje tak vyšší vzájemnou slučitelnost mezi zařízeními HDMI různých výrobců elektroniky. Kromě osvědčení HDMI ver. 1.2 je přepínač VS481 rovněž plně kompatibilní se standardem ochrany digitálního obsahu HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection).

Tento výrobek by měl být již nyní na našem trhu za cenu 4 300 Kč včetně DPH.

- - Petr Matuška

CS24