Hlavní navigace

Google Glass 2 bude již brzy

1. 11. 2013

Sdílet

 Autor: google.plus.com
Google připravuje hardwarovou aktualizaci svých high-tech brýlí Glass, která bude dostupná pro vlastníky současné verze jako jednorázový doplněk.

Není zatím příliš jasné, jakých vylepšení se Glass dočká - společnost oznámila pouze to, že Glass budou nyní moci mít nasazené i lidé, kteří nosí vlastní dioptrické brýle, což doposud nešlo. Spolu s novinkami se Google chystá také rozšířit svůj program Glass Explorers, díky čemuž bude moci každý vlastník Google Glass rozdat tři pozvánky lidem, kteří potenciál Glass využijí nejlépe. Stejně jako u první vlny Explorerů, i nyní budou muset mít účastníci trvalé bydliště na území USA a za jeden kus zaplatit 1 500 dolarů.


Google dodal, že i nadále platí jeho cíl dodání chytrých brýlí běžným uživatelům v roce 2014 s nižší cenou. Otázkou je jakou. Samotný hardware v první verzi Exploreru stojí jen 150 - 200 dolarů, takže bychom se mohli dočkat brýlí v cenovém rozmezí 300-500 dolarů (maximálně deset tisíc korun). Do vydání uživatelské verze bude Google i nadále shromažďovat data z programu Explorer.

 

Zdroj: Techspot

Byl pro vás článek přínosný?