Hlavní navigace

Google nabízí firmám obejít se bez VPN

11. 5. 2008

Sdílet

Web Security for Enterprise je nová nabídka Googlu, která by měla firmám umožnit ochranu před malwarem. Umožní vytvořit a vynutit jednotnou firemní politiku z hlediska využití Internetu.

Web Security for Enterprise je nová nabídka Googlu, která by měla firmám umožnit ochranu před malwarem. Umožní vytvořit a vynutit jednotnou firemní politiku z hlediska využití Internetu, obsahuje nástroje pro kontrolu chování uživatelů.
Kromě vyšší bezpečnosti by nasazení Web Security for Enterprise mělo rovněž zefektivnit využití Internetu, především z hlediska potřebné šířky pásma. Nabídka obsahuje rozsáhlé filtrování, které zahrne i analýzu navštěvovaných webů v reálném čase. Zvláštní pozornost je věnována také ochraně před zranitelnostmi typu zero day.
Web Security for Enterprise nabídne také ochranu pro přístup vzdálených uživatelů. Automaticky použité šifrování umožní vyhnout se nutnosti používat speciální virtuální privátní síť. Součástí budou také analytické a reportovací nástroje.
Použita je technologie firem ScanSafe a Postini (druhou z těchto firem Google loni zakoupil). Aplikace by měla být integrována s balíkem Google Apps.

Služba bude nabízena za roční poplatek 36 dolarů za uživatele a navíc 12 dolarů za každého vzdáleného uživatele. Jedná se o nižší cenu, než za jakou podobnou službu nabízela společnost Postini.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také:
Vlastní ochranu před phishingem nabízí i Google
Obnova i bez spuštění operačního systému a za pomoci Googlu

Autor článku