Hlavní navigace

Google a Verizon pracují na konkurenci pro iPad

13. 5. 2010

Sdílet

Společnost Google společně s firmou Verizon pracuje na novém tabletu, který by se měl stát konkurencí pro novinku z dílny Apple, iPad. Co se chystá?

Podrobné detaily o zařízení nezveřejnila zatím ani jedna ze společností. S novinkou přišel Wall Street Journal, kterému se o novém zařízení zmínil v rozhovoru Lowell McAdam, CEO firmy Verizon. Nový tablet poběží pravděpodobně na operačním systému Google Android, na kterém už běží tablet firmy Archos. Nedávno se také objevily spekulace ohledně tabletů značky Dell a Motorola, které by taktéž měly jako operační systém obsahovat Android.

Samotný Google také připravuje svůj vlastní tablet, který by se měl na trh dostat někdy během letošního roku. I když se původně počítalo, že by se na něm mohl předvést OS Chrome, Google nakonec potvrdil, že půjde také o již "osvědčený" Android. Více najdete v článku Chystaný tablet Googlu bude využívat OS Android.

Americký operátor Verizon si nechce nechat ujít příležitost nově vznikajícího trhu tabletů a protože exkluzivní smlouvu s Apple má jeho konkurent, snaží se hledat nová řešení s pomocí Googlu. Podobně tomu bylo u zařízení Motorola Droid, což měla být zase reakce na úspěch iPhonu. To že se další firmy snaží „útočit“ na úspěch iPadu není překvapující. Apple totiž prodal za prvních 28 dní více jak milion zařízení tento tržní potenciál si samozřejmě nechtějí nechat utéct ani další firmy.