Hlavní navigace

Google se snaží přilákat více firemních zákazníků

6. 5. 2009

Sdílet

Google by rád získal více zákazníků z firemní sféry pro jejich Google Apps a chce toho dosáhnout tím, že se snaží uživatelům BlackBerry ulehčit používání aplikací jako je Gmail nebo Google Calendar.

Tento týden společnost vydala Google Apps Connector pro BlackBerry Enterprise Server, který je zatím v beta verzi a plně bude k dispozici v červenci.

Connector je navržený tak, aby ulehčoval lidem se zařízeními BlackBerry přístup k aplikacím jako je například Gmail, Google Calendar a Contacts. Tento nový nástroj také umožňuje využívat Google aplikace pomocí vestavěných programů BlackBerry, což například dovoluje uživatelům přijímat Gmail zprávy pomocí vestavěného emailového klienta zařízení BlackBerry.

Dan Olds, hlavní analytik firmy Gabriel Consulting Group, si myslí, že je to pro Google velmi chytrý krok k tomu, aby se posílil svoji pozici na obchodním trhu.

"Tento nápad firmy Google velmi ulehčí uživatelům BlackBerry používání Gmail a Google Calendar," dodává. "Myslím, že je to velmi velký potenciál pro Google. Pokud budou nabízet Gmail a ostatní aplikace, je v jejich nejlepším zájmu učinit je použitelné pro co nejvíce zařízení a BlackBerry je jedno z nich. Víme, že se chtějí více prosadit na uzavřeném trhu a rádi by se stali alternativou pro Microsoft a jejich Exchange. Tento postup jim dává větší šanci k tomu, aby se toto jednou stalo skutečností."

Olds dále zmiňuje, že uživatelé bude vděčni za to, když se jim jejich kalendář automaticky updatuje na jejich BlackBerry, když se jim updatuje na počítači a naopak. "Je to krok, který ulehčí lidem práci," myslí si. "Je to velmi šikovná věc. Cokoliv, co změníte v Google Calendar se dostane i do vašeho BlackBerry a vaše kontakty budou také synchronizovány. Je to prospěšné."

Raju Gulabani, ředitel produktového managmentu firmy Google, zmínil včera odpoledne na blogu, že inženýři tvrdě pracovali na tom, aby si byli jistí, že používání Google Apps na BlackBerry bude jednoduché pro firemní IT administrátory.

"Admini mají plnou kontrolu a mohou pokračovat v ovládání BlackBerry zařízení pomocí BlackBerry Enterprise Serveru," napsal. "Google Apps Connector nainstalují na BlackBerry Enterprise Server, připojí se do Google Apps a synchronizují email, kalendář a kontakty pro všechny uživatele BlackBerry smartphonů."