Hlavní navigace

Google údajně posouvá start své umělé inteligence Gemini až na příští rok

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Google zrušil akce pro uvedení Gemini naplánované na příští týden a plánuje svého konkurenta pro ChatGPT-4 uvést až v lednu příštího roku.

O tom, že americký gigant Google pracuje na vlastní umělé inteligenci, není pochyb. Už nyní je k dispozici Google Bard, asistent založený na umělé inteligenci, který kupříkladu díky nedávno obdržené aktualizaci dokáže porozumět obsahu YouTube videí. Ve hře je ale další umělá inteligence Gemini, která má disponovat „působivými multimodálními schopnostmi“ a kterou společnost představila na I/O 2023.

Podle magazínu Engadget plánoval Google představit Gemini před koncem tohoto roku v období mezi svátky, problémy s neanglickými dotazy přiměly generálního ředitele Sundara Pichaie ke zpoždění a odkladu až na příští rok. Umělá inteligence Gemini je určena k tomu, aby zpracovávala širokou škálu aplikací a dat, jako jsou obrázky a text.

OpenAI narazila na výkonnostní strop a pozastavila registraci dalších předplatitelů ChatGPT Přečtěte si také:

OpenAI narazila na výkonnostní strop a pozastavila registraci dalších předplatitelů ChatGPT

Očekává se, že Gemini přinese značné vylepšení ke stávajícím umělým inteligencím a AI produktům od Google, jako je Google Bard, Google Assistant nebo Search. Vzhledem k významu vydání a aktuální dominanci OpenAI zřejmě nechce Google riskovat, že by Gemini vypustil do světa předčasně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.