Hlavní navigace

Google vypustil aktualizovaný Disk Google pro počítače s nástrojem pro obnovu souborů

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Google se koncem listopadu potýkal s problémy mizejících souborů. Pokud jste měli tu smůlu a byli jste součástí této malé skupiny uživatelů, máme pro vás dobrou zprávu. Nejnovější aktualizace pro desktopovou aplikaci Google Drive nabízí nástroj pro obnovu souborů.

V jednom z našich nedávných článků jsme informovali o problému se synchronizací souborů, s kterým se potýkala desktopová aplikace populárního cloudového úložiště Google Drive (Disk Google pro počítače). Nyní se zdá, že Google odhalil problém a vypustil do světa aktualizovanou verzi 85.0.13.0 (a vyšší), která disponuje nástrojem pro obnovu souborů.

Desktopová verze cloudového úložiště Google Drive čelí problémům s mizením souborů Přečtěte si také:

Desktopová verze cloudového úložiště Google Drive čelí problémům s mizením souborů

Pokud jste zrovna vy patřili mezi „malou podmnožinu“ uživatelů, kterým se data za posledních několik měsíců ztratila, aktualizujte si aplikaci Google Drive pro počítače a měli byste mít přístup k výše zmíněnému nástroji. Stačí v ní přejít do Nastavení a kliknout na tlačítko Obnovit ze záloh.

Pokud vše proběhne hladce, uvidíte po chvíli hlášku Obnova je dokončena a na ploše uvidíte novou složku s názvem Google Drive Recovery obsahující chybějící nesynchronizované soubory. Podle magazínu Engadget ale tato metoda nemusí fungovat každému, což ostatně očekává i samotný Google.

Pokud byste se nesetkali s úspěchem, postupujte podle návodu na podpoře Google a odešlete zpětnou vazbu prostřednictvím aplikace Disk Google pro počítače s přiloženým hashtagem #DFD84 a zaškrtněte políčko zahrnutí diagnostických protokolů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.