Hlavní navigace

Google vylepšuje YouTube

28. 3. 2007

Sdílet

Oblíbený web pro vystavování a sdílení videa všeho druhu umožňuje svým členům zařazovat klipy do nastavených kategorií, což jistě přispěje k větší přehlednosti a přiláká další návštěvníky. A jak je u Google zvykem, nové služby si můžete před jejich uvedením do plného komerčního provozu zdarma vyzkoušet.

CS24

Konkurence pro YouTube roste, takže Google nezahálí a přináší dvě nové služby - Steams a AudioSwap. Můžete si je zdarma vyzkoušet na TestTube.


Oblíbený web pro vystavování a sdílení videa všeho druhu umožňuje svým členům zařazovat klipy do nastavených kategorií, což jistě přispěje k větší přehlednosti a přiláká další návštěvníky.

A jak je u Google zvykem, nové služby si můžete před jejich uvedením do plného komerčního provozu zdarma vyzkoušet.

TestTube je dle vyjádření společnosti „inkubátorem“, kde návrháři a vývojáři YouTube zkoušejí nové vlastnosti, vylepšení a opravy webu, tedy přesněji nechají návštěvníky je zkusit a z jejich ohlasů je dále upravují.

TestTube tak v současnosti nabízí k testování dvě nové služby - AudioSwap a Streams.

AudioSwap je nástroj, kterým můžete ke svým klipům pohodlně přidat hudbu a písně od autorů a vydavatelství, se kterými má Google smlouvu. Seznam svých hudebních partnerů zatím Google oficiálně nezveřejnil, ale velmi pravděpodobně nebude o mnoho větší, než je současný počet firem, které již před časem povolily uživatelům YouTube používat svá autorsky chráněná díla jako doprovod jejich autorských videonahrávek.

Pomocí Streams může několik uživatelů vytvořit on-line virtuální YouTube místnost, kde se mohou dívat na videa a komunikovat spolu.

- - Alexandr Radecký

Autor článku