Hlavní navigace

GTA IV - nejnáročnější hra současnosti

5. 12. 2008

Sdílet

Čekali jste s napětím na PC verzi nejnovějšího herního hitu Grand Theft Auto IV, protože na konzolích patří mezi nejkvalitnější hry? Přinášíme informace o vysoké hardwarové náročnosti tohoto titulu.

Akční novinka Grand Theft Auto IV, která vyšla tento týden ve středu, nás totiž v oblasti hardwarové náročnosti opravdu překvapila. Na běžné sestavě s výkonným procesorem Intel Core 2 Duo, grafickou kartou ATI Radeon HD 4870 a 4 GB RAM se připravte na to, že hra poběží pouze na střední detaily a nabídne kolem 30 snímků za vteřinu. Novinka je dokonce i náročnější než Crysis a na hraní s nejvyššími detaily bez vyhlazování hran můžete v rozlišení 1920 × 1200 pixelů zapomenout, a to dokonce i na ATI Radeonu HD 4870 X2.

Vyhlazování hran je u tohoto herního titulu také zajímavým tématem k diskuzi. Výrobce totiž tuto možnost úplně zakázal a nejde si ji vynutit ani přes ovladače. Kvůli obrovským hardwarovým nárokům by si totiž tento "luxus" zžejmě mohl dopřát jen málokdo. Nezbývá proto než doufat, že se co nejdříve objeví opravný patch, který snad upraví hardwarové nároky na rozumnější úroveň.

- - Tomáš Šulc