Hlavní navigace

Guitar Hero: World Tour - vytvořte si kapelu

Sdílet

Guitar Hero: World Tour je v rámci GH zlomovým bodem, a to v tom smyslu, že pronikl do sféry hraní v kapele, čímž nabízí možnost nejen zahrát si na standardní kytaru, ale i přitvrdit hudbu basovou linkou

 

 

Jako podklad k těmto nástrojům vám bude sloužit ohromný výběr populárních melodií. World Tour by se pravděpodobně rád odpoutal od mnoha podobně koncipovaných her tím, že se snaží nabídnout realističtější kapelu se svým typickým kresleným stylem. Dále nabízí novátorské modely nástrojů a do hloubky jdoucí nástroj, pomocí něhož si můžete vytvořit vlastní hudbu a umožní uživatelům tuto originální píseň šířit na internetu.

 

Sečteno podtrženo: Guitar Hero: World Tour je bezesporu boom a zaslouží se na něj podívat, jak z pohledu zkušeného hráče GH, tak i nováčka.

 

Podle tepu svého srdce

 

Podstatná část World Tour se odehrává v módu kariéry, kde je hráčům nabídnut velký výběr přednastavených rockerů například od Clive Winston po Judy Nails. Guitar Hero Existuje samozřejmě taky možnost vytvořit jim vlastní avatár od základu. Když dochází k úpravám podle představ uživatele, musím před World Tour smeknout; od šířky nosní dírky k obrázkům, které do detailů formují tetování hráčů. Vše dle přání. Nicméně je dobré si přiznat, že během křepčení na pódiu si nikdo nevšimne, jak že daleko má kytarista oči od sebe. Jde prostě o to, že to člověku udělá radost, upravit si vše podle sebe. V momentě, kdy si vyberete nebo vytvoříte postavy, je na čase, abyste si zavázali kožené boty a skočili na pódium. Opakování v Guitar Hero se liší od předchozích dílů v tom, že vás hra nezamkne na jednom místě. Hráči mají k dispozici přístup k širokému výběru koncertních míst na celém světě, vždy s unikátním playlistem, pódiem a speciálními hosty, jakými mohou být například Billy Corgan, Halley Williams, Zakk Wylde, Sting nebo dokonce Ozzy Osbourne. Různé formy bitev, které známe z trojky jsou zpět, akorát naštěstí v trochu umírněnější formě. Už se nemusíte znovu vracet na start, když soupeři ujedete jako Mario Kart, místo toho je tu možnost rozsekat umělce, jako je Ted Nugent, a to jen proto, abyste viděli, jestli jste schopní držet krok s Motor City Madman. I přes to, že příležitost koncertovat s celebritami po celém světě je velmi zajímavá, zdá se, že režim kariéry této hry je přece jen trochu okleštěný a suchý: zahraješ koncert, dostaneš peníze, přesuneš se na další místo – pak se doma umyješ, vypereš a zase to samé. Ačkoliv věřím, že je zde velký potenciál, který nebyl úplně zrealizován, tak hra sama o sobě dokazuje, že úsilí o novátorství nevyjde vniveč a zaujme mnoho digitálních rockerů.

Guitar Hero

 

Ta funky hudba…

 

Guitar HeroNové možnosti nabízí World Tour i v podobě nových replik hudebních nástrojů. Zvláště bych upozornil na první pokus o soupravu bicích. A každý v redakci Gamestaru se zdál být mile překvapen. Bicí souprava obsahuje malý bubínek, dva přechody, doprovodný činel a crash-činely. Všechny komponenty jsou citlivé na úder, což znamená, že čím silněji udeříte, tím bude zvuk hlasitější. Krky kytar jsou zase vybaveny speciálním, na dotek citlivým hmatníkem, jenž umožňuje hráčům regulovat úroveň hlasitosti zahraného tónu a dokonce kytarovým virtuózům poskytuje prostor pro zahrání autentických sól tzv. tappingem. Hmatník není samozřejmě tak dobrý, jak na klasické kytaře, ale vývojáři z Activision mají do příště alespoň o čem přemýšlet.

 

Jeden z největších háčků je bezpochyby Music Creator, který se skládá ze tří částí. Nahrávací studio, GHMix and GHTunes. V nahrávacím studiu můžou jamovat až 4 hráči a nahrávat naživo své písně. Zatímco původní nahrávání je jednoduché, tak navigování studia je poněkud bolestivé, zejména pokud jde o převíjení skladeb, pozastavování a podobné operace za účelem operativních změn, změn tempa či stylu. Guitar Hero Naštěstí GHMix poskytuje mnohem více prostoru pro invenci. Hráč zde může svou rozdělanou píseň mixovat, přidat či odebrat tóny v různých stopách, kopírovat a vkládat různé party, tvořit smyčky, a jestli moc chcete, tak můžete celou píseň nahrát od základu jinak. Když je vaše píseň kompletní, objeví se možnost, zda chcete píseň zveřejnit přímo na GHTunes: online komunita, kde je možno sdílet vlastní výtvory s ostatními rockery napříč světem a stahovat projekty od různých amatérských hudebníků. Ačkoliv vidím v GHTunes zajímavé možnosti, teprve frekvence jeho používání ukáže, zda to byl dobrý, či zbytečný nápad. Jelikož nemůžeme opravdu odhadnout, jak bude GHTunes v nejbližších dnech úspěšný, je zřejmé, že pokud uživatelé dají tomuto kreativnímu nástroji čas, šanci a péči, kterou sami vyžadují, může se World Tour Music Creator stát něčím opravdu výjimečným.

 

Přesto, že Guitar Hero: World Tour možná není typ hry, u které doslova roztajete, jak mnoho hráčů doufalo, stále tato hra dokazuje, že je to fantastická hudební simulace, která rozhodně stojí za to. Ať už jménem celé kapely, či jako sólový hráč.

Video ke hře:

Byl pro vás článek přínosný?