Hlavní navigace

Handy Geocaching

17. 3. 2008

Sdílet

Přinášíme vám krátkou recenzi mobilní Java aplikace Handy Geocaching, jež zastupuje novou formu zábavy, kdy s pomocí mobilu vybaveného GPS přijímačem hledáte skrytý poklad.

CS24

UPDATE !


Už jste někdy slyšeli o novém koníčku s názvem geocaching, jemuž se věnují lidé z různých věkových skupin? Těm, co toto slovo slyší poprvé, poradíme, že se jedná o hledání skrytých balíčků (neboli cache) na různých zajímavých místech. Jediné, co se o onom balíčku dozvíte předem, jsou jeho GPS souřadnice. Díky rostoucí oblibě spojení funkčnosti GPS navigace a mobilního telefonu vznikla Java aplikace Handy Geocaching, která se po zadání přihlašovacích údajů připojí na nejrozšířenější server geocachingu a ve spolupráci s vaším GPS modulem zpracuje souřadnice.

Následně pak vypíše informace o balíčcích nacházejících se ve vašem okolí – a hledání může začít! Zkrátka nepřijdou ani uživatelé, jejichž mobilní telefon právě nedisponuje GPS přijímačem – stačí jen manuálně zadat vaše souřadnice a můžete využívat stejných výhod. Díky této aplikaci se dostanete na velmi zajímavá místa s „pokladem“, který si můžete vzít, pokud se zapíšete na patřičný seznam a umístíte namísto něj nějakou drobnost, jež potěší další hledače. Program fungoval při našem testování bezvadně, můžeme ho tedy doporučit i všem čtenářům, které geocaching zaujal. Tito zájemci jistě ocení rovněž skutečnost, že aplikace je k dispozici v češtině a zdarma.






WEB:
www.geocaching.cz
Stránky tvůrců aplikace

- - Adam Pechánek