Hlavní navigace

HD televizní trojka Asus

15. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Asus uvádí novou sérii high-definition LCD televizí T1 s úhlopříčkou obrazovky 27, 24 a 22 palců a s integrovanými reproduktory.

V poslední době stále více roste obliba LCD high-definition televizí a to zejména levnějších modelů, kterými lidé nahrazují staré CRT televizory. S tím souvisí i vydávání stále menších HD televizí, respektive televizí, které jsou v zásadě kombinací počítačového monitoru, televizního tuneru, procesní elektroniky a rozšířené konektivity.

A přesně tohoto pozitivního vývoje chce využít i tchaj-wanská společnost Asus, který v rámci řady T1 uvádí tři nové HD televize menších, monitorových, rozměrů. Největší z nich je 27“ Asus 27T1E (68 cm), následuje 23,6“ 24T1E (60 cm) a nejmenší je 21,5“ 22T1E (55 cm). I přes své rozměry mají všechny Full HD rozlišení 1920x1080 bodů, dobu odezvy 5 ms, jas maximálně 300 cd/m2, a Asus slibuje dynamický kontrast až 20000:1 (uvidíme). To vše neomylně ukazuje na TN LCD panel, takže žádné zázračné pozorovací úhly, pro běžný provoz by to však mělo stačit.

Nabídka konektorů je patřičná vzhledem k multimediálnímu zaměření televizí/monitorů, zahrnuje 2x HDMI, PC VGA, komponentí, kompozitní, S-Video a 3,5mm audio jack. Televize mají integrované 7W reproduktory, zřejmě nepříliš oslňující úrovně.

Je potvrzeno, že existuje i evropská verze s analogovým PAL/SECAM tunerem a digitální DVB-T tunerem. Naneštěstí poměrně důležité informace o dostupnosti a ceně Asus nezveřejnil, ale zřejmě to nebude trvat dlouho a ceny nelze očekávat přemrštěné.

Asus T1