Hlavní navigace

HD TV pro počítač - Sharp AQUOS LCD TV řada P

Sdílet

Sharp představuje tři modely nové P řady AQUOS LCD televizí, které jsou ideální pro použití s osobními počítači. Televizory s úhlopříčkou 22, 26 nebo 32 nabídnou plné HD rozlišení

Společnost Sharp představila na japonském trhu tři nové modely AQUOS P řady LCD televizí, včetně 32 palcového modelu a dvou nově vyvinutých 22 a 26 palcových LCD panelů s plným HD rozlišením, poprvé průmyslově vyrobeným v těchto velikostech obrazovek.


S rozšiřováním pozemního digitálního vysílání a se stoupající popularitou HD medií jako jsou Blu-ray disky sílí trend plochých obrazovek. Ve stejný čas stoupá také poptávka po druhých televizích používaných v ložnicích a dalších pokojích. Navíc roste zájem o videohry nebo distribuci videa po internetu a stále větší počet zákazníků používá televizi jako počítačový monitor.

Všechny modely nové řady AQUOS P mají displej s plným HD rozlišením, včetně 32 palcového modelu a dvou nově vyvinutých 22 a 26 palcových LCD panelů s plným HD rozlišením, poprvé průmyslově vyrobeným v těchto velikostech obrazovek. Jedinečný HD displeji umožňuje uživatelům vychutnat si obraz ve špičkové kvalitě vysokého rozlišení nejen pro televizní aplikace, ale také v prostředí pracovní plochy v kombinaci s počítačem.

Tyto modely také mají funkci obraz v obraze, která umožňuje, že televizní program bude zobrazen v malém vloženém okně uvnitř pracovní plochy. Stejně tak obsahují velké množství konektorů, obzvláště PC vstup, na podporu připojení širokého spektra zařízení, včetně herních konzolí a zařízení pro přehrávání HD médií. Stojan je navíc navržen tak, aby umožňoval pohodlné uložení klávesnice vespod pro její další snadné použití.

Měsíční výroba se bude na začátku pohybovat od 5 000 do 6000 kusů, postupně se bude zvyšovat. modely s označením LC-22P1-W, LC-32P1-W a LC-26P1-W se budou prodávat za 1 500 - 2 100 USD. Dostupnost na českém trhu ani doporučená koncová cena zatím nebyly zveřejněny

Technické údaje:
Rozlišení: 1080p
Úhlopříčka: 22", 26", 32"
Připojení: DVI-D, mini D-Sub pro PC, 2x HDMI, S-Video, 2x kompozitní
Zabudovaný TV tune
Pozorovací úhel: 176 stupňů
Kontrast: 2 000:1 (32" a 26" model), 1 200:1 (22" model)

Foto: Sharp

- - Václav Maletínský

CS24