Hlavní navigace

HDéčko do kapsy

1. 5. 2008

Sdílet

Miniaturní 720p kamerka od EU3C PartyShot HD720 Společnost EU3C měla ve své nabídce doposud jen jednu digitální ...


Miniaturní 720p kamerka od EU3C PartyShot HD720


Společnost EU3C měla ve své nabídce doposud jen jednu digitální kamerku, a to PartyShot DV320. Nedávno přidala další dva modely: DV510, jenž je přímým nástupcem předchozího jmenovaného, a také HD720, vyčnívající z šedi ultralevných kamkordérů svou schopností natáčet video ve vysokém rozlišení.
Když jsme vybalili nový PartyShot HD720 z krabice, hned nás překvapila jeho velikost a provedení. Ačkoliv tento produkt od EU3C nespadá do kategorie klasických domácích kamer s kvalitnější optikou a množstvím funkcí, na první pohled tak působí. Plastové tělo ovšem záhy prozrazuje, že se stále nacházíme v kategorii digitálních hraček určených pro zachycení momentek z párty či nějakých výletů. Na komplexní natáčení dovolené se tento typ kamery rozhodně nehodí. Ale zpět k samotnému produktu. Ten je vybaven 3“ LCD displejem, v jeho dolní části se nachází úložiště baterie a paměťové karty (podpora SD i SDHC až 8 GB), na pravé straně pásek na ruku a vepředu „blesk“ (LED přisvícení). Vnitřek přístroje potom ukrývá snímač s rozlišením 5 megapixelů.
Jelikož kamerka osciluje někde mezi náhradou za fotomobil a skutečnou amatérskou kamerou, je těžké ji hodnotit. Na jednu stranu totiž nabízí za velmi nízkou cenu záznam v HD rozlišení, ale na druhou stranu je vybavena velmi lacinou optikou a nemá tolik důležitý optický zoom. Rozpor lze vidět rovněž u videa, které má sice HD rozlišení, tudíž detailní obraz, ale trápí ho znatelné pulsování (vlnění), prozrazující levný elektronický základ kamery. Nejvýraznější je tento nedostatek právě v režimu HD, přičemž v kvalitě D1 (720 × 480) zvládá kamerka zpracovávat obraz zjevně lépe a vlnění není postřehnutelné. Celkově nás PartyShot svým videem potěšil, protože v dané cenové kategorii HD kamkordér běžně nenajdeme a třeba pro rychlé natáčení v hospodě je více než dostatečný. Na plochém televizoru pak záběry díky vysokému rozlišení vypadají poměrně pěkně, což se o souborech z mobilních telefonů a podobně levných kamer s SD rozlišením říci nedá. S fotografiemi je to podobné jako s videem: mají detaily, ale barevné zkreslení a určitá neostrost v okrajích jsou jejich nedílnou součástí.
Možnosti nastavení pro video i fotografie jsou ryze základní. Můžete si vybrat kvalitu (rozlišení), vyvážení bílé (auto + 4 režimy), noční snímání, efekty pro barevnou úpravu záznamu a aktivaci samospouště. Přímo na těle přístroje lze aktivovat makro režim (ostření od 14?cm) a 2× digitální zoom. Ovládání je díky tradičnímu držení pohodlné, pouze přepínání makro režimu je umístěno naprosto nevhodně. Současně se nám zdá, že kamerka má na svém těle až příliš velké množství tlačítek vzhledem k tomu, že toho vlastně tolik neumí. Jejich počet by se dal určitě redukovat a ovládání tím zpřehlednit. 8 0218/KaW oPartyShot HD720 je dokonalou hračkou pro teenagery, dobře poslouží také jako doplněk k pořádné kameře, kterou si nedovolíte vzít na bujarou oslavu nebo na sjíždění divoké řeky. Své uplatnění proto určitě najde. Považovat ji ovšem za náhradu tradiční kamery by bylo chybné.PartyShot HD720 dobře poslouží jako doplněk k pořádné kameře, kterou si nedovolíte vzít na bujarou oslavu nebo na sjíždění divoké řeky.

PartyShot HD720

Fotografie:
5 Mpix nativní rozlišení
8 Mpix interpolací
2× digitální zoom
Video:
HD (1 280 × 720, 30 fps), D1
(720 × 480, 30 fps), CIF (352 × 240, 30 fps)1 hodina HD videa na 2GB SD kartu formáty JPG a MOV
3" TFT LCD
Li-Ion akumulátor nebo 4× AAA baterie, 227?g (bez baterií)
Příslušenství: nabíječka, RGB kabel, AV kabel, USB kabel, CD se softwarem, ochranný obal
? natáčí v 720p rozlišení, velký LCD displej
? nemá optický zoom, horší barvy u fotografií a videa
Cena vč. DPH: 4 990?Kč Poskytl: EU3C Czech s.r.o.
www.eu3c.com

Autor článku