Hlavní navigace

Herní klávesnice Genius SlimStar 335

16. 9. 2008

Sdílet

Společnost Genius není v oblasti periferií žádným nováčkem a na uživatele utočí zejména zajímavými funkcemi a agresivní cenovou politikou. Proto vám přinášíme recenzi klávesnice Genius SlimStar 335.

Společnost Genius není v oblasti periferií žádným nováčkem a na uživatele utočí zejména zajímavými funkcemi a agresivní cenovou politikou. Genius SlimStar 335 je po Razeru druhou herní klávesnicí, na kterou jsme se v tomto čísle zaměřili. Stejně jako konkurenční model nabízí samozřejmě i SlimStar funkční tlačítka, jež přijdou vhod i v multimediálních aplikacích.


Klávesnice patří mezi ty větší, což potvrzuje její délka – bez tří milimetrů půl metru. Větší rozměry má na svědomí speciální integrovaný panel, obsahující 15 programovatelných tlačítek. Každému z nich může her chtivý uživatel přiřadit vlastní makro a usnadnit si tak některé činnosti ve hře a zvýšit tak svoji efektivitu. Panel je umístěn na levé straně klávesnice a je snadno dostupný – kliknutí na požadovanou klávesu je otázkou mžiku. Konfigurace kláves lze uložit, takže si můžete vytvořit několik různých profilů pro řadu her a podle potřeby vždy načíst ten relevantní. Více dodávaná aplikace ale nezvládne.
Samotná klávesnice nabízí středně tichý chod a příjemný zdvih a reakce jednotlivých kláves. Alfanumerická část SlimStaru byla ušetřena jakýchkoli zásahu, takže uživatel může počítat s běžným rozmístěním ovládacích prvků. Výraznější změny zasáhly pouze klávesy Delete, Home či End, které jsou umístěny vertikálně, což je ale relativně intuitivní.

Z funkčních kláves nechybí SlimStaru 335 prvky pro ovládání přehrávání (play/pause, stop) a regulace hlasitosti. Pro snazší procházení internetových stránek jsou k dispozici funkční klávesy pro spuštění internetového prohlížeče, obnovení stránky (alternativa F5) a pohyb zpět a dopředu. Nakonec nechybí ani tlačítka pro spuštění e-mailového klienta a poslání počítače do režimu spánku.


Verdikt
Genius SlimStar 335 nabízí zejména výborný poměr ceny a výkonu. Kvalitní herní klávesnici, na které se navíc i přiměřeně dobře píše, za 352 Kč většinou nepořídíte.

Cena vč. DPH: 353 Kč

Poskytl: Genius

- - Adam Nosek

CS24