Hlavní navigace

Herní konzole Sony PSP Slim se prodává lépe než starší verze

28. 11. 2007

Sdílet

Sony má další důvod k úsměvu na tváři. Nedávno vydaná úprava herní konzole PSP-2000 (označované také jako slim) se totiž celkově prodává lépe než "staré PSP fat" v době vydání.

Upravená herní konzole Sony PSP-2000 je v prodeji od 20. září (september) a v dnešních dnech se v Japonsku prodá miliontý kus upravené konzole. Celkem se tedy milion kusů prodalo během dvou měsíců. Původnímu PSP to v době vydání trvalo o 2 měsíce delé.


Jistě stojí za připomenutí, v čem se nové Sony PSP-2000 zvané "slim" liší od starého Sony PSP-1000 "fat". Jak již přezdívka napovídá, upravené Sony PSP-2000 zhublo. Inženýřům Sony se totiž podařilo snížit jeho hmotnost o 33% a šířku o 19%. Tím se konzole stala menší a lehčí a pro častý přenos například v kapse bundy je tedy vhodnější.

Sony však má se svým PSP relativně vysoké prodeje nejen v Japonsku, ale i ve zbytku světa. Proč relativně? Konkurencí Sony PSP je totiž konzole DS od Ninteda, které se i přes nižší výkon výkon zatím prodalo podstatně větší množství. Hlavním důvodem úspěchu Ninteda DS jsou 2 displeje, kdy jeden slouží jako monitor a druhý jako dotykový pro ovládání hry místo klasických tlačítek.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?