Hlavní navigace

Herní nástroj Razer Lycosa

10. 9. 2008

Sdílet

Klávesnice Razer Lycosa míří zejména do rukou hráčů, ale má samozřejmě co nabídnout i ostatním uživatelům. O tom, že tato klávesnice patří do trochu jiné rodiny periferií, napoví už luxusně zpracované balení.

Klávesnice Razer Lycosa míří zejména do rukou hráčů, ale má samozřejmě co nabídnout i ostatním uživatelům. O tom, že tato klávesnice patří do trochu jiné rodiny periferií, napoví už luxusně zpracované balení. Potěší i jeho obsah, kde nechybí návod (byť anglický), CD s ovladači, brožurka se všemi produkty Razer a také certifikát pravosti.


Klávesnice Lycosa nabízí dvojí užitnou hodnotu jak z pohledu samotné klávesnice, tak dalších funkcí, a to díky ovládací aplikaci. Základem je QWERTY klávesnice s klasickým rozložením bez českých popisků, které najdete přiloženy v balení k nalepení. Zejména při delším hraní přijde vhod protiskluzový povrch všech kláves. Na Lycose najdete jediný netradiční ovládací prvek v podobě dotykové lištičky nad NumPadem. Ta umožňuje ovládat přehrávání ve čtyřech aplikacích (Windows Media Player, Winamp, iTunes, Real Player) a nechybí ani regulace systémové hlasitosti. Posledním prvkem je logo Razeru, jehož stisk v kombinaci s klávesami F1–10 přepíná uložené profily i v průběhu hraní. V případě stisku loga a klávesy Windows dojde k její deaktivaci, což nejvíce ocení hráči. Posledním prvkem je regulátor podsvícení klávesnice – podsvíceny jsou totiž všechny klávesy a svítí přímo jednotlivé „fonty“. Podsvícení je velmi tlumené a nezatěžuje tak oči a ani neoslňuje. V případě Lycosy je možná regulace ve třech stupních: zcela vypnout, nechat svítit nebo zvýraznit pouze magickou hráčskou kombinaci WASD. Pokud často píšete po večerech, přijde celkové podsvícení skutečně vhod.

Ovládací aplikace Lycosy se nese plně v duchu Razeru a nabízí 10 profilů (je možné je specifikovat i pro různé aplikace), dále umožňuje naprogramovat každou klávesu na Lycose a přiradit ji například makro či spuštění zvolené aplikace. Razer Lycosa disponuje velmi rychlou odezvou 1 ms, a to díky frekvenci 1 000 MHz na USB. Nechybí ani jeden USB port pro připojení zařízení a jack pro sluchátka a mikrofon.

Verdikt
Pokud často hrajete hry, je Razer Lycosa optimální řešením. Neklouzavé podsvícené klávesy, stejně jako možnost programovat každou jednotlivou klávesu jsou pro hráče jasným benefitem. Potěší i možnost deaktivovat klávesu Windows jedním stiskem, stejně jako panel pro ovládání přehrávání médií či USB a jack pro mikrofon a sluchátka.

Cena vč. DPH: 1 949 Kč vč. DPH
Poskytl: SuperGamer.cz

- - Adam Nosek

CS24