Hlavní navigace

Hra roku 2008 - vyhlašování AIAS

28. 1. 2009

Sdílet

Akademie interaktivních umění a věd v herních kategoriích již vybrala kandidáty na nejlepší počiny minulého roku. Vyhlašování a dekorování vítězů ovšem proběhne až v únoru v Las Vegas.

The Academy of Interactive Arts and Sciences pro v pořadí již dvanáctý ročník vyhlašování nejlepších her, v tomto případě se zohledněním nedávno skončivšího roku 2008 - 12th Annual Interactive Achievement Awards, oznámila svou nominaci. Vyhlášení vítězů přitom proběhne 19. února za velké mediální pozornosti v Las Vegas, kde má asi největší šance PS3 hříčka LittleBigPlanet, která se do nominace v jednotlivých kategoriích propracovala hned desetkrát!

Ze zajímavých kategorií stojí samozřejmě za zveřejnění především Hra roku, kde jsou k vidění Fallout 3, Grand Theft Auto IV, Left 4 Dead, LittleBigPlanet a Metal Gear Solid 4.

Pak je tu Konzolová hra roku, kde najdeme Fallout 3, Gears of War 2, LittleBigPlanet, Grand Theft Auto IV a Metal Gear Solid 4. Resp. kategorie PC hra roku, s nominovanými Fallout 3, Left 4 Dead, Mass Effect, Spore a World of Warcraft: Wrath of the Lich King.

A nakonec zde máme pětici vybraných hitů v kategorii Významné herní inovace, kam se pro změnu propracovaly Braid, Left 4 Dead, LittleBigPlanet, Spore a Wii Fit. Kompletní seznam všech kategorií a nominací najdete tady.

Sluší se v samotném závěru ještě připomenout, že minulý rok si pomyslnou palmu vítězství (jako Hra roku) odnesla střílečka Call of Duty 4, která vyhrála také na konzolích, kdežto na PC dostal přednost kompilát The Orange Box. A v kategorii nejvýznamnější herní inovace zase hudební Rock Band.

CS24

Zdroj: Gamasutra