Hlavní navigace

Herní PC od CyberGamer

7. 10. 2008

Sdílet

Společnost CyberGamer, která se mimo jiné zabývá výrobou highendových herních počítačů, představila další ze svých modelů. Přetaktovaný herní počítač Gamer Xtreme XI gaming PC.

Že zní název počítače trochu šíleně asi netřeba připomínat, ale ne každá společnost chce mít decentní, mírumilovné názvy a s herními stroji je přece třeba trochu vybočovat z řady.

Vrhněme se však k hardwarové konfiguraci, která stojí za podívání. Platforma Intel Nehalem ještě nedorazila a pro hráče navíc nebude to pravé ořechové, takže jasnou volbou byl 45nm Intel Core 2 Extreme přetaktovaný výrobcem na 4 GHz a chlazený vodním okruhem od Asesteku. K tomu volitelně 4 či 8 GB DDR3 RAM Corsair Dominator nejméně na frekvenci 1333 MHz a dvojice grafických karet NVIDIA GeForce GTX 280 zapojených do SLI.

To vša je osazeno do základní desky EVGA nForce 790i SLI a sestavu doplňují dva 500GB disky zapojené do RAID 0 společně s kombinovanou Blu-ray/HD-DVD mechanikou od LG a 1000W zdrojem. Výrobce zvolil netradiční case od NZXT, její design asi nesedne každému, avšak musíte přiznat, že k hernímu počítači něco takového prostě sedne, byť to svítí více, než jste ochotni akceptovat.

Těžko budete přijímat i cenu, která začíná na 4975 amerických dolarech (85 000 korun) za vyjmenovanou konfiguraci. Potěšit vás může alespoň tříletá záruka.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?