Hlavní navigace

Recenze: Hewlett-Packard LP2475w

19. 1. 2009

Sdílet

Pokud požadujete monitor, který vyhoví zvýšeným požadavkům na pracovní displej, je LP2475w modelem, který nesmíte při svém hledání opomenout.

 

HP zvolilo pro osazení tohoto displeje S-IPS panel, který nabízí velice kvalitní reprodukci barev, vynikající pozorovací úhly a dobrou homogenitu. HP má snad ovšem úchylku v tom, že ať se díváte na téměř jakýkoliv displej, vždy se jim podaří dosáhnout v pravém dolním rohu lehké nekonzistentnosti a průměrná tovární kalibrace je snad už tradicí, takže cesta k dokonalému obrazu vede přes vlastní nastavení. Pokud ale máte napjatý rozpočet a potřebujete pracovat s barvami, dokáže tento displej uspokojit řadu vašich požadavků. V barevném prostoru s gama hodnotou 2,2 si totiž nelze na displej v čemkoli stěžovat.

HP LP2475w

V rámci testů jsme s displejem zabrousili i směrem k hodnotám gamma 1,8 (mimo možnosti displeje, je potřeba pracovat s LUT grafické karty), kde již dochází k bandingu a degradaci šedého gradientu. Zmiňujeme to jen proto, pokud byste displej chtěli používat pro skutečně náročnou grafiku. Běžný uživatel nemá šanci se k této hodnotě vůbec dostat. Vzhledem k parametrům S-IPS technologie není překvapením ani nižší odezva displeje a v průměru vyšší input lag – ovšem pokud se zrovna nechystáte na World Cyber Games, nemusíte se tím vůbec zatěžovat. Výhodou proti protivníkům bude to, že je uvidíte i ve velmi tmavých scénách. Jedinou výraznější slabinou tohoto displeje je tak interpolace. Excelentní jsou ovšem možnosti připojení tohoto monitoru. Ve vybavení nalezneme kromě HDMI rozhraní a dvojice DVI-I konektorů i nový DisplayPort, doplněné o vstupy komponentního a kompozitního videa, konektor S-Video a SPDIF. USB hub s jedním uplinkem a čtveřicí USB portů je doplněn na levé straně panelu další USB dvojicí. Displej je vybaven i pivotem.

Hodnocení: 75%

Typ panelu: S-IPS

Úhlopříčka: 24,1"

Nativní rozlišení: 1 920 × 1 200 bodů

Odezva: 6 ms GTG

Jas: 400 cd/m2

Kontrast: 1 000 : 1

Pozorovací úhly: 178°/178°

Konektory: 1× HDMI, 2× DVI-I (HDCP), 6× USB 2.0 hub, komponentní, kompozitní, S-video

Rozměry: 521 x 421 – 556 x 253 mm

Hmotnost: 9,1 kg

Cena vč. DPH: cca 12 000 Kč