Hlavní navigace

High-Definition filmy z iTunes?

14. 5. 2007

Sdílet

Jednání valné hromady Apple naznačilo, že společnost začne ve svém internetovém obchodě nabízet filmy ve vysokém rozlišení (HD).

CS24

O víkendu se konala valná hromada akcionářů Apple, kde se kromě lapálie s podvody kolem akciových opcí řešila také růžová budoucnost společnosti. Akcionáři mají všechny důvody ke spokojenosti, firmě se daří a drobné nesrovnalosti v účetnictví jim sotva smažou úsměv z tváře.


Ale aby budoucnost zůstala růžovou i v delším časovém výhledu, nelze ustrnout ve vývoji. Již delší dobu se například v Apple mluví o tom, že začne nabízet internetový pronájem/předplatné high-definiton filmů a to prostřednictvím iTunes a Apple TV.

Na přímý dotaz akcionáře generální ředitel Apple Steve Jobs řekl, že „jeden nikdy neví.“ Což se nemusí zdát jako moc, ale právě Jobs v minulosti razantně odmítl možnost poskytovat hudbu z iTunes na základě předplatného, současný přístup tedy o něčem svědčí.

Lidé obeznámení s děním uvnitř Apple k tomu říkají, že zahájení pronájmu filmů lze očekávat někdy v roce 2008. Krok je to logický. iTunes je nejoblíbenější on-line obchod s hudbou, nová nabídka by posílala postavení společnosti a umožnila získat podíl na rychle rostoucím trhu pronájmu a předplatného filmů a televizních pořadů.

- - Alexandr Radecký