Hlavní navigace

Hledáte nejlepší aplikaci na předpověď počasí? Je to ta od Microsoftu

1. 4. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Pokud hledáte nejpřesnější aplikaci na globální předpověď počasí, měli byste se podívat na tu od společnosti Microsoft. Aplikace Počasí, která je součástí agregátoru zprávy Microsoft Start, je podle expertů totiž tou nejlepší volbou.

Vyplývá to ze studie, na kterou upozornil server WinBuzzer. Experti analyzovali celkem pětadvacet aplikací pro předpovídání počasí a jejich závěr zní, že ta od Microsoftu překonává ostatní konkurenty ve většině sledovaných kritérií. Mezi ně třeba patří třeba předpovídání nejvyšších a nejnižších teplot, rychlosti větru a srážek. 

Jak dopadly ve studii jednotlivé aplikace na předpovídání počasí?

Jak dopadly ve studii jednotlivé aplikace na předpovídání počasí?

Autor: ForecastWatch

Rozbor dělali experti v průběhu prvního pololetí loňského roku, kdy posuzovali různé globální předpovědí na jeden až pět dní dopředu. Na druhé místo pak zařadili aplikaci The Weather Channel, třetí skončila Foreca/Vaisala.

Aplikace Počasí od Microsoftu uspěla tím, že velmi dobře využívá data z různých zdrojů. Do předpovídání také firma zapojila umělou inteligenci, která pomáhá s analýzou historických dat a dat o počasí v reálném čase a zpětné vazby od uživatelů.

Celou studii v angličtině si můžete přečíst zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku