Hlavní navigace

Homeworld 2 - Vaygrové znovu útočí

22. 3. 2003

Sdílet

Po úspěchu vesmírné RTS Homeworld není divu, že ve vývojářském studiu Relic se již nějaký ten pátek pracuje na pokračování, které by mělo být opět mnohokrát lepší. Na první pohled to opravdu tak vypadá, o čemž se můžete přesvědčit v našem článku.

Již před čtyřmi lety se hráčům představila velmi povedená vesmírná RTS od Sierry - Homeworld. Nyní se pomalu ale jistě blíží její pokračování, na kterém opět pracuje Sierra spolu s týmem Relic. Role distributora se ujala firma Vivendi a Homeworld 2 by se měl do prodeje dostat na konci letošního roku.


Příběh hry navazuje na první díl, a to sto let po vítězství Hiigaranů nad agresivními Vaygry. Vaygrové se však znovu vracejí s novou sílou, technologiemi a odhodláním dobýt vysněné území. Homeworld 2 nabídne 15 misí, ve kterých se dočkáte mnohem rozmanitějších prostředí a během hry se narozdíl od prvního dílu ocitnete na různých místech galaxie. Pro obě rasy je připravena spousta nových vesmírných lodí, ale setkáte se i s několika starými. Novinkou ve hře bude možnost zkrášlit svou flotilu originálními logy či barvami. Chybět nebudou ani různá vylepšení a zdokonalení plavidel. Jejich ovládání se nijak radikálně nezmění - vše se ponese v již známém RTS stylu. Vespod obrazovky bude lišta, která bude hráče informovat o stavu jednotek apod. Tu bude možno ukrýt či přesunout na jiné místo a zobrazované informace bude možné uspořádat podle vlastních představ.


Autoři se nechávají slyšet, že celé vizuální zpracování bude mnohem detailnější. Tomu má dopomoci nový engine, který lépe využije technologií nových grafických karet a umožní i speciální panoramatický pohled, který by měl v určitých chvílích ulehčit orientaci. Chybět nebude ani zoomování, díky kterému budete sledovat jak celé bojiště, tak i jednotlivé lodě z velké blízkosti.


Homeworld 2 nabídne rozsáhlý multiplayer pro šest lidí i ve Skirmish módu. Autoři chtějí docílit toho, aby si hráči mohli sami definovat pravidla, čemuž má dopomoci editor map i multiplayerových módů. Do konce roku zbývá ještě mnoho času, a tak se prozatím můžete kochat screenshoty, které vypadají opravdu nádherně. Již první díl získal velmi vysoká hodnocení a jak to tak vypadá, pokračování se ponese ve stejném duchu, takže je na co se těšit.

Autor článku