Hlavní navigace

Recenze: HP Compaq 6735s

31. 5. 2009

Sdílet

Hewlett-Packard má s platformou postavenou na AMD dlouholeté zkušenosti a není to až tak dávno, co AMD šilo modifikace některých procesorů přímo na míru tomuto důležitému partnerovi. Navíc řešení od HP ve spolupráci s AMD jsou díky slušnému poměru výkonu k ceně oblíbena i uživateli.

HP Compaq 6735s

 

Model 6735s, který patří již do skupiny klasických notebooků HP cílených na segment SMB (small business), vychází z konzervativnějšího designu, který HP používá něco přes dva roky. Za tu dobu prošel menšími úpravami a vylepšeními a jde ze strany uživatelů o jeden z nejlépe přijímaných housingů.

Oblibu si získal především pro velice kvalitní klávesnici s nízkým zdvihem a přesnou odezvu, jejíž tuhost je velice pečlivě zvolena a vyhovuje téměř všem uživatelům. I při několikahodinové práci s tímto modelem nepociťujete únavu, která by byla vyvolána primárně tím, že překonáváte silný odpor nebo že je klávesnice naopak příliš měkká. Příjemně je řešen i touchpad, jehož plocha je dostatečně citlivá, vyhovující je i její velikost.

Konzervativně vyhlížející šasi, které i přes lehká zaoblení lze označit za hranaté, poskytuje notebooku přiměřenou ochranu a nijak nezaostává za srovnatelnými modely konkurence.

Především víko displeje a jeho uchycení jsou řešeny s ohledem na časté namáhání této části. Tuhý plast použitý pro horní část víka kladl dostatečný odpor, aby zabránil „vytlačení“ otisků na displeji. Podobnou tuhost projevilo i dno notebooku. Rám byl schopen velice účinně absorbovat i pády ze stolu, kdy bylo výsledkem nehody pouhé vypnutí notebooku po nárazu, po němž ale systém následně naprosto v klidu znovu nabootoval. Jediné, co nám citelněji vadilo u notebooku, který je určen i na cesty, je uzavření víka, kde chybí jakýkoliv zámek. Uzavření tak spoléhá na sílu kloubů a především pak magnetického uchycení, jež drží víko zavřené. Opět tak čelíme nežádoucí možnosti vniknutí předmětu mezi displej a klávesnici, což může na displeji způsobit pěknou „paseku“.

Osazený displej nabízí jasný a ostrý obraz při fyzickém rozlišení panelu 1280 × 800 pixelů. Celkový výkon s grafikou ATI Mobile Radeon HD 3200 postačuje s přehledem na veškeré kancelářské aplikace a poradí si i se staršími hrami. Výdrž tohoto modelu se při práci pohybuje na úrovni 3,5 hodin. Se základní šestičlánkovou baterií se lze při velmi šetrném nastavení (jež však již výrazně snižuje komfort práce) dostat až na časy okolo 4,5 hodiny.

 

Verdikt:


Konzervativně vyhlížející Compaq 6735s z nabídky Hewlett-Packard představuje univerzální řešení  s dobrou klávesnicí, kvalitním displejem, slušnou výdrží i výbavou. V kombinaci s HDMI konektorem můžete tento notebook považovat za ideální pracovní nástroj, tak i základní nebo rodinný počítač pro přehrávaní filmů. Za jeho možnosti ovšem zaplatíte většími rozměry i relativně horší tuhostí šasi. Celkově dobrý dojem pak vyváží jeho zajímavá cena.

Konfigurace:

Model: FU556EA

Paměť: 2048 MB

Procesor: AMD Turion DualCore X2 RM-70

HDD: 160 GB

Grafická karta: ATI Mobility Radeon HD 3200

Displej: 15,4´´ (1280 x 800 pixelů)

OS: Windows Vista Business

 

Klady: Vynikající klávesnice

CS24

Zápory: Velikost RAM

Podrobnější informace a aktuální cenu nalezenete na webu HP.