Hlavní navigace

Netbook, který klame tělem

25. 1. 2009

Sdílet

Cestujete? Potom možná řešíte problém, že je váš notebook zbytečně těžký a neskladný. Možná by vám stačily menší rozměry displeje, za to však pohodlnější manipulace.

 

hp vivienne tamSpolečnost Hewlett Packard požádala módní návrhářku Vivienne Tam, aby vytvořila design netbooku speciální edice. Výsledek je okouzlující a sklidil nemalý úspěch jak během své premiérové přehlídky v New Yorku, tak později po celém světě. Na první pohled klame vzhledem, připomíná totiž mnohem více kabelku typu „psaníčko“, nežli počítač. Potištěn je florálními motivy pivoněk na červeném pozadí, stejně jako Viviennina jarní kolekce oblečení 2009. V jeho designu se mísí asijské a západní vlivy. Vivienne Tam samozřejmě navrhla také všechny doplňky tohoto miláčka, mezi nimiž nechybí ani patřičně ozdobený obal.

A co všechno tento sympatický drobek zvládne? Na displeji o velikosti 10,2“ si můžete prohlížet fotografie nebo pohodlně chatovat s přáteli na druhém konci světa, což budete mít snazší i díky vestavěné kameře. Procesor Intel Atom nabízí dostatek výkonu pro surfování po internetu, běžné kancelářské aplikace (mail, word, excel), prohlížení fotografií a videí, či přehrávání hudby. Díky 60 GB kapacitě pevného disku můžete mít s sebou na cestách filmů a MP3 poměrně hodně.

 

 

hp vivienne tam

 

 

 

 

CS24

Pokud často fotografujete a obratem nahráváte výsledky tohoto svého snažení na pevný disk počítače, jistě oceníte integrovanou čtečku paměťových karet. Při koupi je již předinstalovaný systém Microsoft Windows XP Home. Na webu výrobce (www.hp.com) je tento stylový kousek k mání za 699 dolarů (asi 14 500 Kč).