Hlavní navigace

HP podporuje vzdělání mladých odborníků

24. 8. 2007

Sdílet

V Praze vyvrcholilo finále 12. ročníku celosvětové soutěže pro studenty HP Global Business Challenge.

V Praze vyvrcholilo finále 12. ročníku celosvětové soutěže pro studenty HP Global Business Challenge.

Finále soutěže, na níž HP spolupracuje s organizací Junior Achievement, se zúčastnilo 1 470 středoškoláků ve 374 týmech ze 16 světových zemí. Vítězem ze 16 týmů finalistů z Argentiny, Ázerbájdžánu, Kanady, Číny, Litvy a Ruska se stal dvoučlenný tým Ázerbájdžánu a odnesl si první cenu ve výši 3 000 dolarů.

Čestným hostem byl i pan Tomáš Baťa, zakladatel tuzemské pobočky organizace Junior Achievement, který při zahájení pražského finále soutěže vysoce hodnotil přínos společnosti HP v oblasti podpory vzdělání.

Společné aktivity HP a Junior Achievement zahrnují nejen podporu vlastními vzdělávacími programy, ale i sponzorským vybavením IT technikou či finanční hotovostí jednotlivých vzdělávacích zařízení, stejně jako dobrovolné účasti zaměstnanců HP na programech Junior Achievement. Velmi přínosné jsou například přednášky odborníků z HP na školách, kde předávají své znalosti nové generaci. HP rovněž podporuje středoškolskou manažerskou soutěž pro studenty předmětu MESE Junior Achievement na českých středních a vyšších odborných školách. Letos proběhl již 12. ročník celonárodního finále, v němž zvítězil dvoučlenný studentský tým Masarykovy obchodní akademie v Jičíně.

Více informací ZDE.

 

Autor článku