Hlavní navigace

HP pokračuje s výprodeji, za pakatel nabízí už i smartphony

24. 8. 2011

Sdílet

Po bleskovém výprodeji tabletu TouchPad za 99 dolarů pokračuje HP i s likvidací svých zásob smartphonů Pre. Navíc prý hlavně v Evropě.

Zástupci HP potvrdili, že Pre 3 nebude prodáván v USA, ale že výprodej tentokrát soustředí do evropských zemí. Například ve Francii a Velké Británii by měl být k dispozici v odemčené verzi v přepočtu za 75 dolarů. V Německu už výprodej v současné době probíhá

Pre 3 je nejlepší model z řady, se kterou začal ještě Palm, ale nikdy s ní neslavil velký úspěch. Poslední model má 1,4GHz procesor, displej s úhlopříčkou 3,6“ a dvě kamery, přičemž ta na zadní straně disponuje rozlišením 5 megapixelů. Jinak vypadá shodně jako jeho předchůdci a disponuje také QWERTY klávesnicí, která se vytahuje z pod těla přístroje. HP ohlásilo Pre 3 už v únoru, ale do prodeje se dostal až nyní spolu se zprávami o restrukturalizaci a ukončení výroby dalších přístrojů s WebOS. Původně měl přijít na trh za cenu kolem 500 dolarů.

Cena je opět jako v případě tabletu TouchPad výrazně pod výrobními náklady a za podobnou cenu lze těžko sehnat podobně vybavený smartphone i s dvouletou smlouvou s operátorem. Naopak výprodeje by se podle posledních zpráv neměly dotknout modelu Veer, který byl uveden ve spolupráci s americkým operátorem AT&T, který jej nabízí za dolar s dvouletou smlouvou nebo za 450 dolarů samostatně. HP se snaží uklidnit zákazníky tím, že podpora přístrojů s WebOS bude pokračovat i nadále a budou pro ně vydávány aktualizace.