Hlavní navigace

HP představil širokou řadu nových PC, monitorů a notebooků

11. 6. 2008

Sdílet

V rozsáhlém oznámení nové generace osobních systémů dnes společnost Hewlett-Packard představila široké portfolio produktů s inovovaným designem, a nabídla zákazníkům v Evropě, na Středním východě a v Africe podle svých slov nové digitální zážitky.

V rozsáhlém oznámení nové generace osobních systémů dnes společnost Hewlett-Packard představila široké portfolio produktů s inovovaným designem, a nabídla zákazníkům v Evropě, na Středním východě a v Africe podle svých slov nové digitální zážitky.

Součástí tohoto oznámení je:

  • nová generace dotykových PC HP TouchSmart All-in-One, které prostřednictvím přirozeného uživatelského rozhraní rozšiřuje možnosti digitální zábavy
  • jedenáct nových notebooků
  • nový LED monitor, vyvinutý specialisty na barvy z HP společně s animátory z DreamWorks Animation, který dokáže zobrazit více než 1 miliardu barev

Série těchto oznámení zazněla v Berlíně na mediální akci nazvané HP Connecting Your World, na níž se shromáždilo více než 600 novinářů, bloggerů, HP partnerů a dalších vlivných osobností oboru z celého světa.

Nyní se u vybraných novinek blíže zastavíme.

HP TouchSmart PC druhé generace s novým působivým designem se pokouší poskytnout přátelský a zábavný přístup do osobního počítače. Zábava je podle slov HP silnou stránkou a těžištěm tohoto PC, kde má uživatel najít "vše-v-jednom".

Nové prostředí je aktivováno ťuknutím nebo dotykem prstu. Fotografie a hudební soubory mohou být pro rychlý přístup zobrazeny jako dlaždice nebo vějíř. Upravené a vylepšené fotografie lze podobně jako zachycené video pohodlně odeslat na stránky virtuálních komunit typu MySpace ve flashi, bez použití klávesnice. Dotyková širokoúhlá 22palcová obrazovka s vysokým rozlišením vyhovuje podmínkám Energy Star.

HP také rozšiřuje notebookové portfolio o nabídku řady modelů, které uživatelům přinášejí vzhled a funkčnost reflektující osobní styl, potřeby a požadavky zákazníků. K silným stránkám nových notebooků má patřit metalický design HP Mesh Imprint v barvě tekutého kovu, s barevně sladěnými klávesami a touchpadem, dotykové ovládací prvky a bezokrajová lesklá obrazovka.

Notebooky opět nabízejí rychlý přístup k fotografiím, filmům, hudbě či HD TV. Zabezpečení dat a pevného disku zajišťuje HP Protect Smart technologie, zabraňující poškození disku a ztrátě dat například při pádu notebooku.

Pro mobilní profesionály, kteří chtějí zaujmout, připravila společnost HP jeden ze sedmi produktů z řady firemních notebooků. Model HP EliteBook PC se představí v designu inspirovaném letectvím. Je postaven na základě nejnovějších mobilních technologií a spoléhá na vnější obal z aluminia a šasi z hořčíkové slitiny, zajišťující maximální ochranu a údajně zajímavý, byť drsnější vzhled.

Další inovace zahrnují software HP QuickLook 2 pro rychlý přístup k e-mailu, kalendáři, úkolům a kontaktům a klávesu HP SpareKey, s níž není třeba volat IT podporu, ani v případě, že uživatel zapomene heslo. HP File Sanitizer dokáže trvale odstranit zvolené dokumenty, vymazat cookies a notebook tak vyhovuje například armádním standardům pro zabezpečení. Nové notebooky HP jsou navrženy s ohledem na životní prostředí, s podporou úspory energie a jsou také vyrobeny z materiálů, které se snadno recyklují.

Výsledkem spolupráce společnostní HP a DreamWorks v níž HP pomáhá umělcům, animátorům, designérům a interpretům zprostředkovat barvy, je displej HP DreamColor LP2480zx (na obrázku vlevo nad tímto odstavcem). Jeho plochá LED obrazovka pracuje na platformě Microsoft nebo Macintosh a poskytuje více než 1 miliardu barev. Její červená, zelená a modrá je podle informací výrobce údajně viditelně hlubší, černá je čtyřikrát tmavší a bílá je nastavitelná.

Nenechte si ujít:
Vytlačí OLED technologie klasické LCD panely?

Asus představil notebooky s podporou HD rozlišení

HP má notebook s 20,1“ HD displejem za atraktivní cenu

Jak vypadá jeden z nejvýkonnějších notebooků současnosti?
HP také rozšiřuje portfolio produktů značky Voodoo. Novými zástupci z této řady je ultrapřenosný notebook Voodoo Envy a stolní PC Voodoo Omen.

S výškou necelých 18 milimetrů a hmotností kolem 1,5 kg je Voodoo Envy 133 ultramobilní řešení v tenkém, propracovaném šasi z karbonových vláken. Charakterizuje jej množství inovací včetně ethernetového rozhraní zabudovaného přímo do zdroje. Envy rovněž bootuje v několika sekundách a uživatel má okamžitý přístup k internetovému prohlížeči a službě Skype.

Nový desktop Voodoo Omen se vyznačuje použitím vestavěných, kapalinou chlazenými měděnými trubicemi ventilačního systému, plně funkčním stavovým LCD displejem nebo také precizně provedenou skříní celohliníkové konstrukce.

CS24

V exteriéru obou systémů je využito klasických sportovních prvků, dotvářejících výsledný vzhled do podoby uměleckého díla, z něhož vyzařuje inovativní technologie, tvrdí o nových produktech výrobce.