Hlavní navigace

9 her, díky kterým je přejíždění lidí zábava

15. 1. 2009

Sdílet

Vzpomeňte na to, jak proklínáte drzé chodce zpoza volantu, protože jde pomalu nebo vám vběhne do cesty. Tyto hry pak působí jako alternativní metoda odreagování.

V reálném životě možná nesmíte přejet nepozorné chodce, ale tyto hry vám to rozhodně vynahradí!

 

 

9- RoadKill

9 her

Pamatujete si na RoadKill? Nejste sami! Navzdory faktu, že tato hra byla naprosto jasnou kopií hry Twisted Metal, byla tato obskurní bojově-závodní hra vcelku dobrá. Zajímavé je, že RoadKill imituje skoro všechny vymyslitelné způsoby, jak přeskupit buňky zdravého jedince v hromádku kaše. Od dob prvního dílu Twisted Metal (pamatujete si na ty kolemjdoucí, kteří stříleli na vaše vozidlo v TM1?). A pokud jste tak znudění jako my, neexistuje nic lepšího, než rozdrtit nevinné lidi v RoadKillu (na takové ty podivnosti, které mívali metalisté v 80. letech ve vlasech).

 

8- Excite Bike

9 her

Dobrá, možná není přejíždění ostatních kostkovaných motorkářů v klasické hře na Nintendo Exsice Bike to samé, jako rozjíždění postarších dam na kaši v Carmageddonu, ale pořád jde o přejíždění lidí a pořád je to sranda. Pokud v Excite Bike srazíte rivalova závodníka tím, že ho předjedete a vrazíte do něj zadním kolem, vyústí to v několikanásobné kotrmelce řidiče přes motocykl. I když to není tak násilné, jako zbytek her na seznamu, použití vozidla jako zbraně na stařičkém Nintendu je stále skvělé.

 

7- Série Halo

9 her

V multiplayeru Halo je spousta zábavných možností, jak zabít své oponenty. Můžete je zastřelit sniperkou, rozpůlit je mečem nebo po nich hodit granát a sledovat nevyhnutelné. Nicméně pokud chcete zničit svého nepřítele bez použití zbraní, měli byste zapřemýšlet nad Warthogem. Jasně, možná je to magnet na granáty, ale pokud prokážete dostatečné řidičské schopnosti, zjistíte, že není nic lepšího, než převálcovat protivníka a vláčet ho pod koly.

 

6- Trilogie Smrtonosná past

9 herJedním ze zapomenutých pokladů éry Playstationu 1 je trilogie Smrtonosná past. I když to byla akční střílečka, kde jste využívali lehkých zbraní, některé části hry prezentovali smrtonosnou zbraň jako hru o pomstě. Hlavním úkolem hry bylo najít bomby rozmístěné po New Yorku a zneškodnit je (děj sice trošku nesouhlasí s filmem, ale co). Avšak virtuální reprezentace města byla zaplněna panickými chodci, které jste mohli zabíjet o sto šest, a hra vás za to nijak nepostihla. Vlastně, pokud jste si přepnuli do pohledu z první osoby, viděli jste, jak přejetí civilisté nechávají skvrny na čelním skle vozidla, které jste pak příhodně mohli smýt stěrači. Yippie ki yay, pane Falcon.

 

5- Death Race

9 her

Death Race na Nintendu (neplést si s arkádou stejného jména) je jednou z nejstarších her na našem seznamu, která umožnila hráčům dokonale uspokojit jejich choutky po vraždění lidí. Hra byla inspirována béčkovým filmem Závod smrti, kde hráli David Carradine (Kill Bill) a Sylvester Stallone (Rocky). V Death Race závodíte na různých tratích v amerických městech a přejíždíte nevinné chodce, dokud vám nedojde čas. Jednou z nejlepších věcí na celé hře je salva raket, která zasáhne vaše auto, pokud skutečně vyprší čas a pošle vás do království věčného.

 

4- Dead Rising

9 her

Ačkoli je mrzačení zombií nůžkami na plot a déšť hlav zábavný, správný masakr jste nezažili, dokud jste nevzali automobil do podzemí obchodního domu Williamette. Zde jste si mohli dopřát zběsilé jízdy ve sporťáku, mořem zombií a zabíjet jich tucty každou vteřinu. Ve skutečnosti je jedním z nejznámějších herních úspěchů získat titul Zombie Genocider, který jste získali neustálým projížděním davů zombií, které se vám vrhali na kapotu. Můžeme jenom doufat, že Dead Rising na Wii nabídne alespoň stejné možnosti.

 

3- Unreal Tournament 2004

9 herCo je lepšího, než zničit své nepřátele pomocí několikanásobného stětí hlav nebo několika ale opravdu veselých drobných nehod? Vozidla, která z vašich soubojů dělají nelítostnou řež, jsou bugatka Scorpion a vznášedlo Manta. Ovládání scorpiona je občas trošičku obtížnější a může se stát, že najedete do svých spoluhráčů, přičemž jim čepele ostré jako žiletky rozetnou páteř, ale pokud se vám povede vypilovat vaše řidičské schopnosti, stává se z něho smrtonosná zbraň ve vašich rukou. A nic nepotěší víc, než přejet tým protivníků v plné rychlosti a nezanechat za sebou nic jiného, než zvuk drcených kostí a cosi co připomíná vafle sestavené z lidských ostatků pomocí vznášedla manta. Jako by přistávání na hlavách nepřátel bylo málo, máte možnost nastoupit do opuštěného vozidla a přejet jakýkoliv zaměřený cíl, díky němuž získáváte body za stylový a hlavně nezapomenutelný způsob rozložení soupeře.

 

2- Carmageddon

9 her

Jak bychom mohli udělat seznam nejlepších her o přejíždění lidí, zombií, zvířat a nezahrnout matku všech těchto her? V Carmageddonu nejenže můžete přejet skoro každého, na různých tratí po celém světě, ale ještě jste za to odměněni body a vteřinami podle toho, jak "umělecké" jste z jejich těl udělali obrazce mezi vaším autem a vedlejší budovou. A pokud vás drcení stařenek s holemi, bezdomovců, klaunů, obchodníků anebo dřevorubců přestane bavit, nezoufejte, protože máte možnost zničit také pár slonů, jelenů, dobrmanů, tučňáků a dalších zvířátek.

 

1- Série Grand Theft Auto Series

9 her

Ať už ve 2D nebo 3D, na PS1, GBA, nebo Xboxu 360, nelze popřít, že série Grand Theft Auto je standardem pro přejíždění lidí. Jednoduché 2D skvrny se za ta léta proměnily na neuvěřitelně detailní cákance krve na vozidlech, jako jsme to viděli v GTA IV. Saints Row a další hry mohou GTA imitovat, ale tato série je pořád nejlepší svého druhu, stejně jako fatality způsobené vozidly v ní. Ačkoliv je připravované rozšíření, The Lost and Damned, zaměřeno spíše na motocykly, můžete si být jisti, že se rozhodně objeví pár nových aut, ve kterých si zařádíte.

 

 

zdroj: gamepro.com

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku