Hlavní navigace

HTC Desire HD a Desire Z

15. 9. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost HTC dnes představila nové modely smartphonů HTC Desire HD a Desire Z s operačním systémem Android a vylepšeným HTC Sense.

Obě novinky nabízejí nejnovější verzi operačního systému Android 2.2 (Froyo) s pro HTC obvyklým uživatelským rozhraním Sense UI.

Model HTC Desire HD je novou vlajkovou lodí společnosti nabízí velký WVGA (800x480) 4,3“ LCD dotykový kapacitní displej, výkonný 1GHz procesor Qualcomm 8255 Snapdragon, 768 MB RAM a 1,5 MB ROM. Umí nahrávat video ve vysokém HD rozlišení 720p skrze a fotit s až 8-megapixelové fotografie, k čemuž dopomáhá i dvojité LED přisvětlení (i když kvalita optiky v mobilech nedosahuje například úrovně Nokie či Sony Ericsson). Telefon má tělo vyrobené z hliníku, co žjistě uvítají všichni náročnější zákazníci. HTC Desire HD nabídne také novou funkci HTC Fast Boot, která umožňuje rychleji telefonovat a pročítat poštu díky zrychlenému startu vypnutého přístroje. Mobil nabízí i prostorový zvuk Dolby Mobile SRS.

HTC Desire Z  nabízí výsuvnou čtyřřádkovou QWERTY klávesnici, 512MB RAM a 1,5GB ROM a nový procesor Desire Z 800MHz procesor Qualcomm 7230 s vylepšenou energetickou náročností, vyšší výdrží baterie a funkci HTC Fast Boot. Displej je dotykový 3,7“ WVGA typu S-LCD. Desire Z přináší také podporu nahrávání HD videa v rozlišení 720p a 5megapixelový fotoaparát s přisvětlením.

O obou přístrojů zákazníci najdou konektivitu v podobě 3G sítí, Wi-Fi b/g/n, také GPS navigaci, FM rádio, Bluoetooth, 3,5mm audio jack a microUSB port.

Nové modely HTC Desire HD a HTC Desire Z budou k dispozici v průběhu října až listopadu za doporučenou cenu 14500 za HTC Desire HD a 13000 za HTC Desire Z.

HTC představilo také online službu HTCSense.com, pomocí které mohou uživatelé jednoduše spravovat svůj telefon z mobilního prohlížeče nebo svého počítače. Dostupné funkce umožňují přístroj na dálku „prozvonit“ v případě, že ho uživatel nemůže najít, a to i když že je hlasitost telefonu ztlumena nebo nastavena pouze na vibrace. Pokud uživatel zjistí, že mu bylo zařízení ukradeno, služba umí zobrazit jeho lokaci na mapě, na dálku jej zablokovat, přesměrovat hovory a SMS zprávy na jiné číslo, poslat do telefonu zprávu vyžadující jeho navrácení od zloděje nebo rovnou smazání všech dat ze zařízení. Online služba HTCSense.com slouží i k archivaci a zálohování kontaktů, textových zpráv, výpisu volání nebo historie internetového prohlížeče. Uživatelé si odtud mohou také stahovat exkluzivní tapety, vyzvánění, scény nebo widgety HTC.

HTC Sense nyní obsahuje také čtečku e-knih s optimalizací pro displeje mobilních telefonů a funkce pro zvýrazňování textu, vypisování vlastních poznámek, vyhledávání definic nebo překlad z cizího jazyka. Součástí prohlížeče je i internetový obchod s e-knihami Kobo.

CS24

HTC Desire HD

HTC Desire Z

Byl pro vás článek přínosný?