Hlavní navigace

HTC uvádí smartphone Touch Cruise s navigací

25. 1. 2009

Sdílet

Společnost HTC představila svůj nejnovější telefon se zabudovanou navigací. Nový HTC Touch Cruise, vylepšená verze HTC GPS zařízení stejného jména z roku 2008, se vyznačuje kompaktnějším tělem a spoustou nových funkcí. Vylepšení se dočkala mj. i navigace, takže uživatelé mohou dle slov výrobce určit přesnou polohu, i když jsou uvnitř budovy, což je tradiční problém standardních GPS zařízení.

htc-touch-cruiseNový HTC Touch Cruise (na fotografii) je první mobilní telefon, který nabízí aplikaci HTC Footprints, umožňující zaznamenat aktuální momenty zachycením na digitální snímek prostřednictvím integrovaného fotoaparátu s rozlišením 3,2 MPx. Jakmile je fotografie pořízena, Footprints umožní připsat poznámky nebo doplnit audio komentář k oblíbené restauraci nebo speciálnímu místu a mezitím určí geografickou polohu. Kromě přiřazení GPS souřadnic ke každé pohlednici umožňuje Footprints také automaticky pojmenovat fotografie názvem oblasti, kde byla pořízena.

S HTC Touch Cruise mohou uživatelé sledovat, kudy přesně vedly jejich kroky. Na rozdíl od jiných zařízení s funkcí geo-tagging pracuje HTC Footprints efektivně venku i doma, dále podle výrobce nabízí přesnější záznam lokací pro další zpracování a navigaci.

Nový smartphone může sloužit také jako pokročilý navigační systém do aut. Při umístění do kolébky automaticky změní HTC Touch Cruise svůj interface do odpovídajícího dotykového rozhraní, které poskytuje informace o cestě.

Touch Cruise disponuje 2,8” QVGA displejem (320 × 240), procesorem Qualcomm MSM7225 s frekvencí 528MHz, 256 MB RAM a 512 MB Flash paměti pro ukládání dat, slotem pro MicroSD karty, datovými přenosy prostřednictvím WCDMA / HSPA: 900/2100MHz, HSDPA 7,2 Mbps, HSUPA a dále pomocí Wi-Fi a Bluetooth 2.0 s EDR. Jako operační systémy byly zvoleny Windows Mobile 6.1 Professional a prostřednictvím technologie HTC TouchFLO poskytuje telefon dotykem prstu přístup k telefonování, kontaktům, e-mailům, zprávám, kalendáři a GPS aplikacím.

Nový HTC Touch Cruise bude k dispozici na světových trzích na jaře roku 2009, cena nebyla zatím upřesněna.