Hlavní navigace

HTC Wildfire je levnější bratříček Desire

19. 5. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost HTC vydala další dotykový smartphone, tentokrát Wildfire, který je menší a levnější variantou Desire s Androidem 2.1.

HTC je společnost zkušená ve výrobě chytrých telefonů. Kdysi bylo HTC známo především jako propagátor operačního systému Windows Mobile, nyní ale využívá v hojné míře i Google Android a občas i nějaký jiný systém (Brew v HTC Smart).

Nový Wildfire s rozměry 10,7x6,1x1,2 cm je v zásadě poněkud méně výkonnou verzí modelu Desire. Nabízí 3,2“ kapacitní LCD dotykovou obrazovku (proti 3,7“ u Desire), pravděpodobně s nijak slavným QVGA rozlišením 320x240 bodů, slabším 528MHz procesor Qualcomm MSM7225 i o něco menší paměť - 384 MB RAM a 512 MB ROM. Některé věci však zůstaly, například 5 Mpix kamerka s LED přisvětlením, Wi-Fi, HSDPA, GPS, 3,5mm audio jack, microSD slot, microUSB port s nabíjením i digitální kompas.

Operační systém je Android nejnovější verze 2.1, přičemž výrobce slibuje možnost aktualizace na verzi 2.2 (až bude k dispozici). HTC samozřejmě přidává i vlastní nástavbu uživatelského Sense.

HTC Wildfire by měl být v Evropě dostupný během třetího čtvrtletí, to znamená v zásadě během prázdnin. Cena neznámá, ale zřejmě se bude pohybovat spíše v oblasti levnějších.

HTC Wildfire

HTC Wildfire

HTC Wildfire

Byl pro vás článek přínosný?