Hlavní navigace

HTC Wildfire: Nenáročný smartphone s Androidem pro společenské sítě

20. 5. 2010

Sdílet

Novinka tchajvanského výrobce je zaměřena na nenáročné uživatele společenských sítí. Tomu odpovídá jeho cena, ale i výkon.

Snadný přístup k Facebooku, jednoduché ovládání, nízká cena, ale také slabší displej a malý výkon. Tak se dá charakterizovat nový smartphone Wildfire společnosti HTC s operačním systémem Google Android. Tchajvanská společnost představila nového sourozence HTC Desire a Legend tento týden v Londýně.

Výkonem uživatele bohužel HTC Wildfire neohromí. Starší 528MHz procesor, kterým je slabší odnož HTC Legend vybavena, není zrovna nejsilnějším motorem pro chytré mobilní telefony. Pomoci "nakopnout" aplikace pro Wildfire by však mohla 512MB FlashROM a 384 MB operační paměť, což jsou naopak velmi solidní čísla pro tento typ zařízení. Díky slabšímu výkon je vyšší i výdrž HTC Wildfire, který při provozu na baterii vydrží v pohotovosti 480 hodin. To je velmi nadprůměrná doba pro sofistikovaný mobilní telefon.

Velkou část operační paměti ale "vysaje" operační systém Google Android 2.1 a také uživatelské prostředí HTC Sense. Odměnou za to by mělo být poměrně jednoduché a intuitivní ovládání, které duo HTC Sense - Android uživateli poskytuje. Jen škoda slabšího 3,2palcového dotykového displeje, který nabízí nikterak slavné QVGA rozlišení 320x240 bodů.

Příjemnou kompenzací za tuto nevýhodu HTC Wildfire je pětimegapixelový fotoaparát s LED přisvětlením, který umožní pořizování kvalitních obrázků. Ty budou moci uživatelé okamžitě bez problémů nahrávat na Facebook.

Tím se již dostáváme k největší zbrani HTC Wildfire - velmi dobrým propojením se společenskými sítěmi. „HTC Wildfire ve spojení s HTC Sense usnadňuje první kontakt s novými technologiemi. Veškerá komunikace je pohromadě, bez ohledu na to, jestli se jedná o Facebook, Twitter, SMS, obrázky nebo e-maily, což zaručí, že nemusíte nic složitě dohledávat a vždy máte své přátele na dosah," popsal hlavní výhodu HTC Wildfire viceprezident tchajvanské firmy Florian Seiche.

Smartphonů zacílených na společenské sítě přichází letos na trh poměrně hodně. Hlavním konkurentem HTC Wildfire a operačního systému Android obecně by mohly být nedávno představené telefony Microsoft Kin One a Microsoft Kin Two. Obě zařízení již začal prodávat ve Spojených státech operátor Verizon. Navíc za opravdu nízkou cenu - 50 a 100 dolarů, v přepočtu tedy přibližně tisíc a dva tisíce korun.

Čtěte také: Telefon Kin: Užitečná hračka pro mladé nebo další marný pokus Microsoftu?

S takovou cenou však HTC Wildfire nemůže soupeřit. Na evropské trhy by měl být totiž uveden ve třetím čtvrtletí tohoto roku za cenu okolo osmi tisíc korun. Otázkou však zůstává, jakou slevu nabídnou jednotliví operátoři.

Byl pro vás článek přínosný?