Hlavní navigace

Hudební rodeo

1. 11. 2006

Sdílet

Flashový MP3 přehrávač Emgeton E3 Cult Emgeton letos slaví pětapadesát let své existence a místo aby dárky do...


Flashový MP3 přehrávač Emgeton E3 Cult


Emgeton letos slaví pětapadesát let své existence a místo aby dárky dostával, je rozdává. Kromě síťových zdrojů, které přibaluje k některým modelům, přišla na řadu i sluchátka. Myslím, že se všichni shodneme, že pecky standardně dodávané k většině MP3 přehrávačů za moc nestojí a vědomi si toho jsou i v Emgetonu. K modelu E3 Cult proto nyní přidávají skládací polštářková sluchátka Porta Cult. Pokud je vám název povědomý, vězte, že se jedná o známé Kossy Porta Pro, pouze ochuzené o aretaci. Přestože jsou tato sluchátka mírně přebasovaná a jejich zvuk nemusí rozhodně vyhovovat každému, jednoznačně potěší více než obyčejné ploše znějící pecky. Přehrávač má podlouhlý tvar se zaoblenými hranami a jeho šasi je z poctivého hliníku. Kvalitní materiál a kompletace se odráží i v tlačítkách, perfektně dosedajících dvířkách úložiště AAA baterie či skvěle stabilním joysticku. Jedinou slabinou přístroje je displej, který je bohužel typu CSTN a jeho jas ani podání barev nejsou právě oslňující. Proto se přehrávač rozhodně nehodí k prohlížení fotografií, i když je touto funkcí vybaven.
A to už se dostáváme k podporovaným formátům, jejichž výčet není u E3 Cult příliš rozsáhlý. Zvuk, resp. hudbu dokáže přehrávat v MP3, WMA a WAV, přičemž lze zobrazovat i textové soubory a již zmiňované fotografie (BMP, JPG). Kromě práce s nahraným obsahem lze také využít další funkce jako FM tuner, nahrávání (pouze rádio, hlas), hry, hodiny, budík či kalkulačku. Práce v systému je vcelku pohodlná, a to i díky českému menu. Výhradu bychom měli snad jen k tomu, že pro přístup ke stromovému výpisu adresářů je potřeba dlouze stisknout joystick, zatímco při běžném zmáčknutí vyskočí na displeji základní menu nastavení. Uvítali bychom, kdyby to bylo naopak.
Na jednu AAA baterii by měl přehrávač vydržet hrát zhruba dvacet hodin, což není mnoho, když se podíváme na jeho malý displej. Od takového přístroje bychom čekali výdrž ještě tak o deset hodin větší. Alespoň že příslušenství je bohaté. Kromě sluchátek Porta Cult dostanete také (poměrně nevkusnou) šňůrku na krk, ochranný obal, velmi pěkný pytlík (sluchátka se nám do něho nacpat nepodařilo), USB kabel a USB redukci.
Na trh je přístroj dodáván s pamětí o velikosti 1 GB ve třech barevných provedeních titanové, modré a červené. Ať už si vyberete jakoukoliv barvu, dostane se vám do rukou velmi kvalitní přístroj. Rozhodně není revoluční a nemůžete se pochlubit ani označením "multimediální", ale celkově ho v kategorii hudebních playerů považujeme za velmi povedený.

Emgeton E3 Cult

provedení, šasi,dodávaná sluchátka
množství funkcí
horší displej
Cena vč.DPH: 3 990 Kč (1 GB)
K testu zapůjčila firma: Bell Technology
www.emgeton.cz

Autor článku