Hlavní navigace

Hudební telefon Nokia 5630 XpressMusic

11. 2. 2009

Sdílet

 Autor:
Hudební telefony v poslední době vycházejí jeden za druhým. Po Sony Ericsson W395 přichází konkurenční Nokia s tenkým modelem 5630 XpressMusic.

Nokia 5630 XpressMusic je velmi štíhlý (1,2 cm) přístroj s operačním systémem Symbian S60, který se specializuje na přehrávání hudby a nabídku multimediálních funkcí, tedy video, hry, internet. K tomu jsou i vyhrazená ovládací tlačítka. Integrovaný fotoaparát má slušné rozlišení 3,2 megapixelu a oblíbený blesk plus automatické ostření.

Hlavní je ovšem právě kvalita přehrávání a Nokia slibuje opět špičkový zvuk s co nejméně šumem. A že mnohé mobilní telefony naneštěstí dost šumí. Hudební výbava obsahuje 4GB paměťovou kartu pro uložení až 3 000 skladeb s možností dokoupení až 16GB paměťové karty microSD, podporu všech hlavních digitálních hudebních formátů a oblíbený standardní 3,5mm audio konektor, takže svoje oblíbená sluchátka připojíte bez nutnosti redukce. Například u telefonů Sony Ericsson tento konektor zoufale chybí.

Komu by se k ovládání nechtělo používat tlačítek, tomu Nokia nabízí hlasové ovládání funkcí „Say and Play“, kdy prý stačí vyslovit jméno oblíbeného interpreta nebo skladby, a ta se začne automaticky přehrávat.

Nokia 5630 XpressMusic je kompatibilní s obchodem Nokia Music Store, který umožňuje uživatelům vyhledávat a nakupovat skladby v Nokia Music Store.

Úvodní obrazovka Nokia 5630 XpressMusic nabídne přístup ke kontaktům a médiím, které jsou nejdůležitější pro každého uživatele. Lišta s kontakty umožní přímý přístup až k 20 nejbližším přátelům nebo obchodních kontaktům přímo z úvodní obrazovky. Poskytne také kompletní historii komunikace s těmito kontakty, včetně posledních e-mailů, textových zpráv, telefonních hovorů a sdílených fotografií. Lišta aplikací dole na úvodní obrazovce pak umožní rychlý přístup k nejčastěji používaným aplikacím, včetně hudby, rádia, internetu, N-Gage a fotografií.

Nokia 5630 XpressMusic je dodávána s kompletní podporou N-Gage, včetně N-Gage zkratek na úvodní obrazovce. N-Gage nabízí celý katalog her od předních vydavatelů, možnost hraní pro více hráčů a také umožňuje sledovat postup v jednotlivých hrách, stejně jako přidávat své přátele jako protihráče.

Nokia 5630 XpressMusic

CS24

Nokia 5630 XpressMusic

 Nokia 5630 XpressMusic