Hlavní navigace

Skladatelem za pomoci AI. Bezplatný plugin generuje hudební ukázky na základě textových pokynů

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Generování krátkých audio nahrávek pomocí umělé inteligence pouze na základě textových příkazů. Takto nějak si představují budoucnost vývojáři stojící za nástrojem Samplab, kteří vytvořili bezplatný plugin s příhodným názvem TextToSample.

Vývojáři Samplabu, softwaru pro úpravu audio vzorků, přichází s novým nástrojem TextToSample. Podle příhodného názvu se jedná o nástroj, s jehož pomocí dokážete generovat krátké audio vzorky z textového zadání. Nástroj je zcela zdarma a je možné jej stáhnout buď samostatně, nebo jako součást DAW.

Základem TextToSample je sada open-source nástrojů pro generování zvuků pomocí umělé inteligence. Během pár sekund můžete vygenerovat například doprovodné bubny do vaší skladby nebo změnit zvuk piana na rockovou kytaru. Mimo textové výzvy může jako zdroj informací sloužit už existující vzorek, který stačí do TextToSample nahrát.

CS24

Rozhraní nástroje je zatím velmi jednoduché a nabízí pouze pár základních funkcí, přesto se jedná o originální a výkonný nástroj, který je možné použít k vytváření nových a zajímavých audio vzorků. Podle magazínu Engadget nedokáže TextToSample rozpoznat základní pojmy jako tóniny, stupnice nebo BPM. S přibývajícím časem mohou vývojáři tento nástroj vyladit a ještě více zefektivnit jeho tvorbu vzorků.

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.