Hlavní navigace

ICQ, Atlas a Telefonica O2 kují pikle

29. 11. 2006

Sdílet

Reakce na Skype spolupracující s Centrum.cz na sebe nenechala dlouho čekat. Je tu zpráva, že ICQ a Atlas.cz nabízejí posílání SMS zdarma!

CS24

Reakce na Skype spolupracující s Centrum.cz na sebe nenechala dlouho čekat. Je tu zpráva, že ICQ a Atlas.cz nabízejí posílání SMS zdarma!


Nová služba je tak trochu zvláštní – umožňuje totiž zasílání SMS zpráv zdarma přímo z jejich počítače a příjem odpovědí prostřednictvím jejich ICQ klienta. Má to ale – jako obvykle háček – mobil se musí nacházet v síti Telefónica O2, takže tady u dohody máme třetí firmu.

Díky této službě, která funguje v české i anglické verzi ICQ, si mohou uživatelé odpověď od mobilního příjemce přečíst přímo ve svém ICQ klientu, protože se tyto zprávy zobrazují v běžném okně programu. Pro odpověď pak stačí v mobilním telefonu odpovědět na přijatou SMS a zpráva je odeslána zpět uživateli ICQ. Cena odpovědi odeslané z mobilního telefonu nazpět je dána konkrétním tarifním programem pohybuje se ve stejné výši jako cena za běžnou SMS v síti Telefónica O2.

Použití služby je velmi snadné. Stačí do seznamu kontaktů zadat mobilní telefonní číslo kteréhokoliv z vašich přátel a před odesláním SMS zprávy zvolit v dolní části okna ikonu telefonu. Zprávy je možné posílat i těm uživatelům, kteří ICQ nepoužívají. Stačí je jednoduše uložit do seznamu jako „SMS kontakt“, k čemuž slouží položka Přidat kontakt (Add Contact) v menu aplikace.

- - Bohumil Herwig, IDG on-line