Hlavní navigace

IFA 2009: 3D televize v podání Panasonicu

3. 9. 2009

Sdílet

 Autor:
Panasonic představil svou vizi 3D high-definition televize, který je nápadně podobná většině současných projektů.

Brány berlínského veletrhu spotřební elektroniky a domácí techniky IFA 2009 se ještě ani neotevřely pro veřejnost, budou otevřené 4.-9. září (september), ale řada firem už se poutá pozornost odborné i laické veřejnosti tiskovými konferencemi a ukázkami.

O pozdvižení se postaral japonský Panasonic, který představil svou vizi 3D high-definition video příznačně označeného jako FHD 3D (Full HD 3D). Tisková konference se jen hemžila slovy jako „převratné“ a „dramatická změna televize“, nicméně úspěšnost projektu ještě není jasná. Na trhu by se každopádně první takové obrazovky Panasonic měly objevit již příští rok.

Stejně jako například obdobný projekt Sony i FHD 3D v podání Panasonicu znamená využít svou kanálů pro 1080p obraz, tedy jeden pro každé oko, k tomu související audio a video technika, zejména Blu-ray přehrávače. Ke sledování HD 3D obrazu budou nutné speciální brýle, což je také věc nerozlučně spjatá s většinou 3D televizních technologií současnosti.

Panasonic se jinak vyhnul jakýmkoli podrobnostem, účelem takové prezentace totiž není jen informovat veřejnost, ale i tlačit na tvůrce obsahu, aby už začali ve větší míře připravovat 3D filmy a video, 3D HD televize se totiž těžko prosadí, když na nich nebude co sledovat.

Panasonic 3D HDTV

Panasonic 3D HDTV

CS24

Panasonic 3D HDTV

foto: trustedreviews.com