Hlavní navigace

IFA 2009: Dálkový ovladač a televize v jednom

11. 9. 2009

Sdílet

 Autor:
Prototyp propracovaného dálkového ovladače Samsung Couple TV má 7“ dotykovou obrazovku a umožňuje sledovat televizi a využívat funkcí internetu.

Dálková ovládání mají všelijaké vymoženosti, zejména velké množství tlačítek, občas se najdou i zajímavější s programovatelnými tlačítky či barevná a vodotěsná. Společnost Samsung však připravila něco pro skutečné televizní, video a hudební nadšence toužící ovládat domácí techniku na co nejvyšší úrovni - dálkový ovládač, či spíše ovládací panel, Couple TV se 7“ dotykovou obrazovkou, se kterým nejen přepínáte televizní kanály, ale můžete se i podívat, co dávají na jiném, než který je puštění na hlavní televizi.

Pokud jste se právě nadchli pro tuto technickou novinku, nevytahujte ještě platební kartu či peněženku, ještě chvíli počkejte, vystavovaný kousek byl totiž zatím jen prototyp a není jasné, kdy a zda vůbec se začne prodávat.

Jedna věc používání Couple TV komplikuje a to nutnost přímé podpory v televizi, ta musí být vybavena dvěma televizními tunery. Jedním svým a druhým pro ovladač, do kterého se signál přenáší přes Wi-Fi. Vedle přenosu videa však signál slouží i pro případné připojení k internetu.

Přímo na obrazovce Couple TV je několik záložek, mezi nimi jedna s ovládacími tlačítky, či spíše ikonami, jiná pro zobrazení televize, programového průvodce či internetové televize a jiných aplikací, do úvahy přicházejí hry a krátké zprávy.

Takové řešení má různá využití, například pro chronické přepínače, či pro ty, kteří nechtějí změnou kanálu rušit ostatní diváky, většinou někoho z rodiny. Je ale otázkou, zda by cena televize spolu s ovladačem nebylo tak vysoká, že by se spíše vyplatilo koupit velkou a k tomu jinou menší televizi. Respektive pokud by se Couple TV prodával zvlášť, zda by nebyla jeho cena vyšší než ta samostatné televize.

CS24

Samsung Couple TV

Samsung Couple TV