Hlavní navigace

IFA 2009: Tablet PC Toshiba JournE

10. 9. 2009

Sdílet

 Autor:
Toshiba JournE je malé tablet PC se 7“ dotykovou obrazovkou určené primárně pro prohlížení oblíbených webových stránek.

K internetu a webovým stránkám se stále častěji připojuje čím dál více lidí, roste hlavně obliba sociálních sítí jako je Facebook, na oblibě neztrácí ani YouTube. Být neustále on-line je v módě a výrobci jsou si tohoto trendu vědomí i ho sami podporují. Toshiba se proto rozhodla vydat multimediální tablet PC JournE speciálně optimalizované pro tyto účely.

JournE má 7“ dotykovou LCD obrazovku a operační systém Windows Embedded OS, díky čemuž by po zapnutí měl být počítač okamžitě připravený k fungování. K internetu se připojuje přes Wi-Fi a standardně podporuje řadu multimediálních formátů, mezi nimi JPEG, MP3, WMA, WMV, MPEG4, DivX a další.

Předinstalovaný prohlížeč Internet Explorer má zrychlený přístup například na weby YouTube, Picasa či Flickt, v Evropě je pak ještě přidána video služba Acetrax. Nebude ale problém navštívit skoro libovolné webové stránky, ke kterým se lze dostat z jiného počítače.

Volitelná kolébka přidává HDMI a USB připojení, což umožňuje připojit JournE k HD televizi a zobrazovat na ní fotografie, video či jiné soubory. Z čeho plyne, že by tablet PC mělo jít připojit i k běžnému počítačovému monitoru (případně přes redukci na DVI).

JournE má 1 GB vnitřní paměti, která může být rozšířena SD flash kartou až o 32 GB. Výdrž baterie by měla podle Toshiby být přibližně 14 hodin, což je znatelně více, než nabízí běžné notebooky.

Dostupný bude tablet do konce roku s doporučenou koncovou cenou 250 euro (~6500), což je poměrně slušné.

Toshiba JournE

Toshiba JournE

Toshiba JournE

foto: IDG, trustedreviews.com

Byl pro vás článek přínosný?