Hlavní navigace

IFA 2010: Tablet Toshiba Folio 100 s Androidem

2. 9. 2010

Sdílet

 Autor:
Toshiba na německém veletrhu spotřební elektroniky IFA 2010 představila nový model dotykového tablet PC Folio 100 s OS Android.

Toshiba Folio 100 nabízí vedle oblíbeného operačního systému 10,1“ LCD obrazovku a je založen na platformě nVidia Tegra 2, díky tomu umí i přehrávání Full HD videa 1080p.

Rozlišení kapacitní LCD obrazovky je 1024x600, což znamená, že tablet na něm samozřejmě nezobrazí HD či Full HD video v nativním rozlišení, ale převzorkuje ho do nižšího. Nicméně díky HDMI výstupu ho lze připojit k televizi či monitoru a tam přehrávat video v plném rozlišení. Vedle HDMI je k dispozici všechna očekávaná konektivita, tedy Wi-Fi, Bluetooth i 3G.

Operační systém je mobilní Android nejnovější verze 2.2 (Froyo) a tablet díky kapacitní dotykové technologii podporuje tablet multi-touch ovládání, tedy ta oblíbená gesta pomocí více prstů. Android samozřejmě nebude v základním nastavení známém z mobilních telefonů, to by se pro takový tablet nehodilo, Toshiba ho upravila řadou vlastních aplikací.

Výdrž baterie by měla být sedm hodin běžného provozu a narozdíl od mnoha jiných tabletů by se tento měl v Evropě skutečně prodávat, doporučená cena je 400 euro (~10000 korun), tedy přibližně jako lepší smartphone. Prodávat se Folio 100 začne ještě tak, aby se stihlo předvánoční nákupní šílenství.

Toshiba Folio 100