Hlavní navigace

Inovace mezi 5GHz Wi-Fi prvky u Compexu

21. 6. 2007

Sdílet

Nová řada přístupových bodů série WP54 dodávaných na tuzemský trh společností Compex nabízí modernější řešení pro bezdrátový přenos v pásmu 5 GHz, samozřejmě současně pracují i v pásmu 2,4 GHz (802.11bg).

Novinkové Wi-Fi přístupové body (WP54AG a WPP54AG) pracují v pásmu 2,4 GHz a 5 GHz, disponují linuxovým jádrem a jako řešení vše v jednom podporují 7 operačních modů včetně routovacích. Mezi stále vyhledávanější funkcionality pak patří POE extraktor (dle 802.3af). Novinkové AP se vyznačují speciální podporou pro outdoor long range nasazení - modulace pro spoje na dlouhé vzdálenosti (výrobce zmiňuje uživatelskou referenci i na spoj na 17 km).


Přístupové body jsou pro pásmo 5 GHz a pro legální použití v ČR (včetně TPC a DSF a jejich funkčnost) vybaveny CE certifikací. WPP54AG pak nabízí speciální outdoorové šasi.

K zařízení jsou dostupné dvě řady originálního firmware - řada 1,5x "single SSID" zaručující zpětnou kompatibilitu s WPE54AG v PtP a PtMP modech a firmware řady 3.x "multiSSID" (můžete vytvořit až 4 různá SSID na jednom AP a oddělit je do VLAN) s vylepšenou technologií pro PtP/PtMP spoje a funkcemi dle 802.11h. Doporučená koncová cena WP54AG je 2 999 Kč bez DPH, outdoorové WPP54AG stojí 4 999 Kč bez DPH.

Compex se otevřel linuxu
Produkty Compex řady WP54G/AG a WPP54G/AG podporují kromě svých proprietálních firmwarů nově alternativní linuxové OS jako např. OpenWRT, Ikarus OS, WILIBOX a další. Výhodou této novinky je možnost na zařízení provozovat alternativní OS.

- - David Zajíc

CS24