Hlavní navigace

Instagram nově nabídne omezení příspěvků pouze pro blízké přátele

16. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Na Instagram přibyde pár nová funkce zaměřená na propojení uživatelů s jejich blízkými přáteli. Po vzoru reels pro blízké přátele přibude možnost tvorby příspěvků se stejným označením.

Instagram rozšíří nabídku služeb o novou funkci, která by měly více propojit uživatele s jejich blízkými přáteli. Příspěvky bude nově možné zveřejnit pouze pro blízké přátele namísto všech uživatelů, kteří vás sledují. Tato funkce může být mnohým dobře známa, jelikož už na Instagramu existuje ve formě reelsů (příběhů) pro blízké uživatele.

CS24

Podle magazínu Engadget lidé používají close friends (blízké přátele) jako „prostor bez tlaku pro propojení s lidmi, na kterých jim nejvíce záleží“. Rozšířením kategorie blízkých přátel na příspěvky vývojáři doufají, že uživatelé budou mít více způsobů, jak působit před svými blízkými co nejautentičtěji. Uživatelé zároveň získají více možností přizpůsobení, kdo všechno uvidí jejich obsah.

Sdílení reels nebo příspěvku s blízkými uživateli je jednoduché. Před jeho vytvořením stačí stisknout na tlačítko publikum a vybrat požadovanou možnost „blízcí přátelé“. Vytvořený příspěvek bude mít štítek se zelenou hvězdičkou ve stejné barvě, jako je tomu nyní s kruhovým označením reelsů pro blízké přátele.

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.